Több ezer téglát küldetett el egyenként a postával egy vállalkozó



Ismerd meg minden idők legfurcsább postai csomagjait!A valaha feladott leghatalmasabb csomag: 1916-ban a vállalkozó W. H. Coltharp úgy döntött, hogy egy egész bankot ad fel a postán, méghozzá téglánként. Coltharp a vernali bankot építtette fel Utah-ban, ám kiderült, hogy ehhez minőségi téglát csak 200 kilométerrel távolabbról tud szerezni.

A vállalkozó úgy döntött, hogy nem teherautókon hozatja el a 80 ezer téglát, hanem inkább a postán, 22 kilós csomagként küldeti el magának azokat. A helyi postának egy idő után elege lett ebből, de ahelyett, hogy felszólították volna Coltharpot, hogy fejezze be ezt az őrültséget, inkább felemelték a súlyhatárt 90 kilóra, hogy legalább gyorsabban végezzenek a kiszállítással.

Értékes gyémántok a postán: A legdrágább tárgy, amit valaha postára adtak, az elátkozott Hope-gyémánt volt, amit Harry Winston adományozott a Smithsonian Intézet Nemzeti Drágakőgyűjteményének 1958 novemberében. A csomagot egymillió dollárt érő biztosítással, 145 dollárért adták fel New Yorkból Washingtonba.

Egy másik híres drágakövet, a 3100 karátos, félkilónál is többet nyomó Cullinan gyémántot, Dél-Afrikából küldték Angliába, VII. Edward király ajándékának szánva. A hosszú és veszélyes úton extrém módon védték a csomagot a tolvajoktól, a hajóutat detektívek és testőrök biztosították, de ez sem volt elég, ugyanis az egész út csak félrevezetésként szolgált.

A Cullinan gyémánt valójában Londonban, egyszerű kartondobozban postázták. A drágakő szerencsésen célba ért, és a mai napig a király jogar és korona dísze.

Az ember, aki imádta feladni magát: A feltűnési viszketegségben szenvedő W. Reginald Bray éveken át szórakozott a postával. Az angol férfi véletlenszerűen választott, furcsa tárgyakat (félig szívott szivart, serpenyőket, nyúlkoponyát, a kutyáját) adott fel azért, hogy megfigyelje, kézbesíti-e azokat a posta. Egy alkalommal saját magát adta fel, majd várta, hogy kiszállítsák a megadott címre.

Habár a posta ma már szigorúbb feltételekhez köti a csomagküldést, mégis még mindig előfordulnak bizarr küldemények. Ezek közé sorolhatjuk egy üzletember ötletét, aki olvadásmentesen lezárt postai csomagként havat küld Massachusettsből az érdeklődőknek.

Emellett arra is van lehetőség, ha valaki gonosz meglepetéssel „kedveskedne” a haverjainak, ugyanis egy cég arra specializálódott, hogy tréfás ajándékként állati ürüléket szállítsanak ki a megadott címre. Az ezzel kapcsolatos szabályozás kiskapuit kijátszó cégnél akár elefánt, tehén, gorilla vagy valami más állat végtermékét is fel lehet adni.

Amerikában és Angliába arra is van legális lehetőség, hogy emberi vagy állati hamvakat postázzanak. Ehhez az egyetlen előírás a jól lezárt dupla doboz. Ha valaki kókuszdiót adna fel a postán, annak még ennyi követelményt se kell teljesítenie, ugyanis elég sok kókuszdió szeli át a kontinenseket mindenféle csomagolás nélkül úgy, hogy csak a héján szerepel a címzés és a bélyegzés. A legtöbb kókuszküldeményt Hawaiin adják fel, ahol kifejezetten erre a célra jött létre a Post-A-Nut elnevezésű szolgáltatás, amit a turistáknak ajánlanak.

További bizarr postai küldemény például a szarvassípcsont, a nagy guriga romlott sajt, egy adag romlott hal, fatönk, műláb, de arra is akadt már példa, hogy valaki egy guriga vécépapírt postázott.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló