20 dolog, amivel minden macskatartó szembesül



Ha van cicád, akkor az alábbi megállapítások ismerősek lesznek.1. A lakásodban nincsenek molyok, te mégis apró lyukakat találsz a ruhádon.

2. Ha úgy alakul, hogy egyedül ülsz le enni, akkor biztos, hogy ott lesz melletted a cicád, aki hatalmas igéző gombszemekkel próbál szuggerálni, hogy add neki a következő falatot.

3. Élvezed, hogy amikor beszélsz hozzá, akkor visszadumál. Különféle bugyuta beceneveken szólítod, ő pedig válaszol neked.

4. Ha a macskád elkap egy madarat vagy egeret, akkor a zsákmányt eléd dobja, vagy elrejti a papucsodba.

5. Biztos ismered a „hová lett a rántott hús?” játékot, amit úgy kell játszani, hogy evés vagy panírozás közben egy pillanatra elfordulsz, cicád addig lelopja az tányérodról a húst és elrohan vele.

6. Mindenhol találsz kisebb-nagyobb mennyiségű szőrt. Naponta porszívól, talán még szőreltávolító gurigát is használsz, de hasztalan, mert ott marad a szőr, ami hajlamos a legváratlanabb helyekről előkerülni.

7. Neki akkor is a kanapé kell, ha már vettél neki legalább két szuper kaparófát.

8. A macskád soha nem hagy el téged. Veled megy a mosdóba, a fürdőszobába, akár a kádba is, vagyis mindig ott van, ahol te, hogy soha ne légy egyedül. Ha kinti cicát tartasz és eltűnik, akkor kajaidőre mindig előkerül.

9. Amikor nagyon magad alatt vagy, letaglóz a szomorúság, akkor a cicád melletted terem és megvigasztal. A macskád mellett nem lehetsz depis, mert muszáj felkelned, hogy enni adj neki, foglalkozz vele.

10. A macskád imádja megmutatni, hogy milyen tehetséges, ezért a Zsolnay-porcelánkészleted körül labdázik, táncol és alszik.

11. Kevés dolog viccesebb annál, mint amikor a macska madarat lát és kaffog, „nyikorog” neki, amiért nem tudja elkapni, végül bosszúsan elvonul, amolyan „nem is érdekelsz” stílusban.

12. Ha macskát tartasz, akkor rendelkezel egy automata porszívóval, mert amikor leejtesz egy kis darab húst, akkor ő ott terem, hogy felporszívózza azt.

13. Abban az esetben, ha te akarsz játszani, foglalkozni a macskáddal, de azt alkalmatlan pillanatban teszed, tehát megzavarod, akkor minimum rácsap a kezedre, hogy hagyd békén.

14. Ugyanez a porcelánkészlet fog ripityára törni, ha megbántod, hiszen a macska egy igazi bosszúálló fenevad. Minél nagyobb a bűnöd, ő annál nagyobb gonoszságot fog elkövetni ellened.

15. Amikor a macskád úgy dönt, hogy most igényli, hogy foglalkozz vele, akkor nincs választásod, foglalkoznod kell vele. Őt nem érdekli, ha éppen olvasol, dolgozol, célzásként egyszerűen ráfekszik a könyvedre, a billentyűzetedre.

16. A macska farka mindig rossz helyen van. Már-már gyanakodhatsz, hogy szándékosan csinálja. Például direkt dugja a farkát a lábad alá, hogy rálépj és aztán babusgasd és a bocsánatáért esedezz.

17. Némelyik cica imád fürdeni, de más macskák kicseleznek, ha vízbe akarod tenni őket. A fésülésre és a körömvágásra ugyanez vonatkozik.

18. A macskák képesek a legőrültebb helyeken aludni. A mosógépen, csapban, de a szekrénysor mögött is.

19. Befészkeli magát az ágyadba, ha pedig van párod, akkor addig ügyeskedik, amíg kettőtök közé kerül, hogy két oldalról élvezhesse a szeretgetést. Télen remek lábmelegítő, ezért soha nem szabad elfelejtened, hogy az ágy végében fekszik, mert nagyot fog repülni és keményen fog landolni a földön, ha lendületből rántasz egyet a takaródon. Ilyen problémád nincs, amikor a fejedet vagy a mellkasodat tekinti a fekvőhelyének.

20. Nem ritkán úgy érezheted, hogy a macskádat szolgálod. Ő a király, királynő, te meg a szolga, mégse cserélnéd el a szerepedet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló