A zeneipar legkülönösebb alakjai



Ismerd meg a legrejtélyesebb zenészeket és zenekarokat!Ha szereted a zenét és figyelemmel kíséred a régi és legújabb énekeseket, együtteseket, akkor biztos, hogy rögtön eszedbe jut néhány a zeneipar legkülönösebb zenészei és zenekarai közül. Azt, hogy az előadók ezt mennyire gondolják komolyan, és mennyire szól mindez csak a shownak, nem tudhatjuk, de az biztos, hogy vannak páran, akikkel kapcsolatban meglepő pletykák keltek szárnyra.

Elvis Presley: Egyesek szerint szívrohamban, mások szerint drogtúladagolásban halt meg Elvis Presley 1977-ben, ám vannak, akik szerint a Király még mindig él. Akik ebben hisznek, azok állítják, hogy többször látták és fényképekkel próbálják bizonyítani, hogy Elvis a michigani Kalamazooban él.

Ugyanakkor nem a halála az egyetlen rejtélyes dolog Elvis esetében, ugyanis még életében azt állította, hogy 8 éves korában földönkívüliekkel találkozott, akik megmutatták neki, hogy fehér ruhába énekel a tömegnek.

Jimmy Page: A Led Zeppelin gitárosa volt Jimmy Page. A zenekart gyakran okkult dolgokkal mutatták be, és azt híresztelték róluk, hogy a banda tagjai alkut kötöttek a ördöggel. Arról is pletykáltak, hogy az egyik leghíresebb számukban, a „Stairway to Heaven”-ben ördög imádat hallható, visszafelé hallgatva pedig olyan mondatok fedezhetőek fel, mint az „Oh, itt van az édes Sátánom”.

A Led Zeppelin tagjai közül Jimmy Page állt a legközelebb az okkult szertartásokhoz, valamint rajongott Aleister Crowleyért, akinek megvette a Loch Ness közelében található házát, ám végül elköltözött onnan, mert állítása szerint szellemek kísértenek benne.

Syd Barrett: A Pink Floyd egyik alapítója volt Syd Barrett, valódi nevén Roger Keith Barrett. Az énekes és gitáros csak két évig maradt a pszichedelikus rockegyüttes tagja. A zenész a rengeteg drogozás miatt sokat hallucinált és skizofrénia alakult ki nála.

1967 végén egy tubus hajzselét és Mandrax tablettát kent a hajára, majd a koncerten a forró reflektorok miatt ez az arcára folyt. Azt követően, hogy el kellett hagynia a Pink Floydot, visszatért a Stars nevű zenekarával.

A Stars soha nem volt túl sikeres banda, viszont létezik egy rémisztő mendemonda, amely szerint a zenekarnak van egy kiadatlan albuma, a The Melting Lady, aminek egyik dalában, a „Két kis toronyban” Syd Barrett állítólag tornyokról énekel, amelyek 2001-ben összedőlnek.

Tupac: Az erőszakos zenéjéről és a bandatevékenységekben való részvételéről volt ismert Tupac, akit akkor lőttek le a kocsijában, amikor megállt egy lámpánál. A támadás után a Dél-Nevada Orvosi Központba szállították, ahol hat nappal később, 1996. szeptember 13-án meghalt.

Az elméletgyártók szerint Tupac nem is halt meg, hanem magányosan él egy villában Barbadoson vagy Kubában. Akik hisznek ebben, azok különféle fényképekkel próbálják bizonyítani, hogy Tupac él.

Richey Edward: A Manic Street Preachers gitárosa és dalszövegírója volt Richey Edward, aki egy másik zenekar tagjával készült az Egyesült Államokba repülne, de valamiért úgy döntött, hogy inkább a szülővárosába utazik.

A 27 éves Richey Edward két hetet töltött otthon, amikor eltűnt. A hatóságok egyetlen nyoma a férfi elhagyott autója volt. A zenészt 13 évnyi kutatás után halottnak nyilvánították. Ennek ellenére a zenekar tagjai továbbra is hisznek abban, hogy Richey Edward él, ezért még mindig a számlájára utalják a fizetéseik egynegyedét.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló