Földönkívülit ábrázolhat A nyári diadal kárpit



Rejtélyes tárgyak, amelyekhez akár idegeneknek is köze lehet.A nyári diadal kárpit: 1538 körül készült Brugesben A nyári diadal kárpit, amit napjainkban a Bayerisches Nemzeti Múzeumban őriznek. A kárpit arról híresült el, hogy jól látható idegenszerű repülő tárgyat ábrázol.

Néhány elmélet szerint az ábrázolás azért szerepel a kárpiton, mert ez jelképezi a földönkívüliek isteni beavatkozását, amit összekapcsoltak Istennel. Ez rengeteg kérdést vet fel, köztük azt, hogy a XVI. századi belgák hogyan ismerhették a repülő csészealjakat és miért kapcsolták volna össze azokat Istennel?

A mexikói kormány Maya-leletei: 2012-ben, 80 évnyi védelem után, adott ki több Maya-tárgyat a mexikói kormány. Ezeket a műtárgyakat egy nem ismert piramisban fedezték fel egy másik piramis alatt Calakmulban.

A hírek szerint rendkívül kevés tudományos bizonyíték támasztja alá a leletek valódiságát, az interneten megjelent fotók pedig egyáltalán nem biztos, hogy valódiak. Könnyen lehet, hogy ezek a Maya-tárgyak csak egy helyi kézműves olcsó hamisítványai.

A Srí Lanka-i meteorit kövületek: Kutatók fedezték fel a Srí Lankán lezuhant meteorit maradványait, és azt feltételezik, hogy földönkívüliektől származó műtárgyról lehet szó. Két, egymástól független, tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a meteorit olyan kövületeket és algákat tartalmaz, amelyek minden bizonnyal idegen eredetűek.

Chandra Wickramasinghe professzor, aki az első tanulmány vezető kutatója volt, arról beszélt, hogy a maradványok szilárd bizonyítékai lehetnek a pánspermiára, tehát arra a feltevésre, amely szerint az élet az egész Univerzumban létezik, és ilyen magvakból jöhetett létre, illetve ahogy a Föld, úgy más bolygók is megtermékenyülhettek, valamint a meteoritok és más szilárd űrhulladékok terjesztik ezeket a magvakat.

Az ubaidi gyíkember: Igazi aranybánya a régészek és történészek számára az Al Ubaid régészeti lelőhely, ahol már több olyan leletet találtak, amelyek a sumérok előtti, úgynevezett ubaid korszakból (i. e. 5900–4000) származnak.

A tárgyak közül némelyik igazán furcsa, így az az ubaid szobor is, amely gyíkszerű humanoidokat ábrázol, tehát beleillene abba az elméletbe, amely szerint hüllőszerű idegenek jártak a Földön, sőt, egyes összeesküvés-elméletek szerint, még mindig köztünk vannak.

Az ókori repülőgépek: Rengetegféle titokzatos tárgyakat hagytak hátra az utókornak az inkák és más kolumbiai kor előtt élt emberek. A leletek közül az egyik legrejtélyesebb azok a kicsi, arany, úgynevezett ősi repülőgépek, amelyek nagyon hasonlítanak a mai sugárhajtású repülőkre.

Vannak, akik ebből arra következtettek, hogy az inkák kapcsolatba kerülhettek olyan emberekkel, vagy inkább földönkívüliekkel, akik már akkor képesek voltak a modern sugárhajtású repülőgépek építésére, és talán ismerték a technológiát. Ugyanakkor mások szerint ezek a szobrocskák csak olyan művészi alkotások, amelyek méheket, repülő halakat vagy szárnya lényeket ábrázolnak.

Az orosz UFO-fogaskerék: Olyan rejtélyes tárgyat talált egy orosz férfit Vladivostokban, a Primorsky Krai terület közigazgatási fővárosában, ami leginkább egy fogaskerékre hasonlított, ami beleágyazódott egy tűzgyújtásra használt széndarabba.

A tárgy megtalálója megmutatta azt a tudósoknak, akik a vizsgálat során kiderítették, hogy a fogazott tárgy egésze alumíniumból készült, méghozzá biztos, hogy mesterségesen, a kora pedig 300 millió év.

A vizsgálat eredménye több kérdést is felvet, hiszen ennyire tiszta és alakú alumínium nem képződhetett természetes úton, viszont az emberiség 1825-ig nem értett az alumínium elkészítéséhez. Ugyanakkor sokan azt sem hiszik el, hogy esetleg földönkívüliektől származik a rejtélyes tárgy.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló