Vicces tények a macskatartásról



Ha van cicád, akkor ezek dolgok ismerősek lesznek!1. A macska farka folyton rossz helyen van. Szinte már gyanítod, hogy szándékosan csinálja. Például direkt dugja a farkát a lábad alá, hogy rálépj, aztán dédelgesd és a bocsánatáért könyörögj.

2. Ha te akarsz játszani, foglalkozni a macskáddal, de azt rossz pillanatban teszed, mert például megzavarod, akkor az a minimum, hogy rácsap a kezedre, hogy hagyd békén, de rosszabb esetben az arcodat is célba veheti.

3. A macskák képesek a legelképesztőbb helyeken aludni. Így például a mosógépen, csapban, vagy a szekrénysor mögött, tehát olyan helyeken is, ahol biztos nem találod meg, és életed végéig azon fogsz gondolkodni, hogy egyáltalán hogyan tudta oda becsomagolni magát.

4. Amikor a macskád úgy dönt, hogy most pedig foglalkozz vele, akkor nincs választásod, foglalkoznod kell vele. Őt kicsit sem érdekli, ha éppen dolgozol, olvasol, célzásként egyszerűen rátelepszik a könyvedre, a billentyűzetedre.

Az sem érdekli, ha alszol, mert egyszerűen fogja magát, és rád ugrik hajnalban, hogy márpedig adj neki enni és játssz vele, de azonnal! Világos? Különben is a macskád szemszögéből ez azt jelenti, hogy légy hálás, amiért egyáltalán megsimogathatod, hogy igényt tart rád, na meg, hogy eltűr téged...

5. Nagyon vicces amikor a macska madarat lát és kaffog, „nyikorog” neki, amiért nem tudja elkapni, végül bosszúsan, amolyan „nem is érdekelsz” stílusban, elvonul.

6. Ha macskát tartasz, akkor az olyasmi, mintha gyereked lenne. Szokása, hogy befészkeli magát az ágyadba, ha pedig van párod, akkor addig ügyeskedik, amíg kettőtök közé nem kerül, hogy így két oldalról élvezhesse a simogatást.

Ugyanitt kell megjegyezni azt is, hogy a macska remek lábmelegítőként funkcionál telente, ezért soha nem szabad elfelejteni, hogy az ágy végében fekszik, mert nagyot fog repülni és keményen fog landolni a földön, ha lendületből rántasz egyet a takaródon. Ezzel a problémával nem kell számolni, amikor a fejeden vagy a mellkasodon fekszik.

7. Amikor nagyon magad alatt vagy, letaglóz a szomorúság, akkor a cicád melletted terem és megvigasztal. Már attól jobban érzed magad, ha megsimogathatod. A macskád mellett nem hagyhatod el magad, hiszen muszáj felkelned, hogy megetesd, foglalkozz vele. Ezért cserébe ő gondoskodik a lelkedről.

8. Valószínűleg azon nem szoktál nevetni, amikor a macskád elejt egy madarat vagy egeret, majd a zsákmányt eléd dobja, vagy a papucsodba rejti.

9. A macska tulajdonképpen egy automata porszívó, ugyanis amikor leejtesz egy kis darab húst, akkor ő azonnal ott terem, hogy felporszívózza a szájával.

10. A macskád soha nem hagy el téged. Elkísér a mosdóba, a fürdőszobába, akár a kádba is, tehát mindig ott van, ahol te, hogy soha ne légy egyedül. Ha kinti cicát tartasz, akkor nem kell megijedned, ha eltűnik, mert kajaosztásra biztos, hogy hazamegy...

11. Hiába vettél már legalább két remek kaparófát neki, továbbra is a méregdrága bútor a macskád kedvenc kaparófája.

12. Habár a lakásodban nincsenek molyok, mégis apró lyukakat találsz a ruhádon. Ebben az esetben egy csokor levendulával sem fogod elérni, hogy a macskád ne karmolja össze a kedvenc ruháidat, vagy ne az legyen a kedvenc fekhelye, amikor alszik.

13. Ha macskát tartasz, akkor elfelejtheted az egyedül étkezést, mert amikor leülsz, akkor biztos, hogy egy pillanat alatt ott lesz melletted a cicád, aki hatalmas gombszemekkel szuggerál, hogy add neki a következő falatot.

14. Legyen bármilyen cuki, a macska akkor is egy bosszúálló bestia, akinél rosszabb ellenséget aligha lehet elképzelni! Minél nagyobb a bűnöd, annál nagyobb gonoszságot fog kitalálni ellened. Órákra egyedül hagytad? Leszidtad, amiért összetörte a kedvenc vázádat? Akkor bosszúból leveri a porcelánkészletet, vagy sárga foltot hagy a fehér szőnyegen.

15. A macskád imádja megmutatni, hogy mennyire tehetséges, amit azzal mutat meg, hogy a Zsolnay-porcelán készleted körül labdázik, táncol és alszik.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló