A Marvel Moziverzum nyitva hagyott kérdései (2. rész)



Ezek a 4. fázis eddigi elvarratlan szálai.A Kiképző és az Özvegyek: A Vörös Szoba pusztulása és Drejkov halálát követően kitisztult az Özvegyek tudata, akik Yelenával és a Kiképzővel a még mindig manipuláció alatt álló elvtársaik felszabadítására indultak.

Holdlovag harmadik személyiségdarabja: A Holdlovag című sorozatban megismerhettük a tudathasadásos főhős két személyiségét: Mark Spectort és Steven Grantet, s bár úgy tűnt, hogy sikerült megszabadulniuk Honszutól, mégis az utolsó rész stáblistás jelenetében kiderült, hogy az egyiptomi isten továbbra is a markában tartja Markot, akinek fogalma sincs róla, hogy van egy harmadik személyisége is, a taxisofőr Jake Lockley.

 

Förtelem visszatérése: A hihetetlen Hulk után másfél évtizeddel tért vissza a gonosztevő Emil Blonsky, azaz Förtelem, aki először a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájában cameózott, majd jelenleg az Amazon: Ügyvéd című sorozat főszereplője látja el a férfi jogi képviseletét. Mivel nehéz elképzelni, hogy Förtelem tényleg teljesen megjavult, ezért valószínű, hogy a Thunderboltsban kap majd kiemelt szerepet.

Samuel Sterns bezöldül: A 2008-as A hihetetlen Hulkban Bruce Banner a munkatársa, Samuel Sterns (Tim Blake Nelson) segítségéve próbált megszabadulni Hulktól, de ez nem, hogy nem sikerül, hanem egyenesen elvezetett Förtelem (Tim Roth) eljöveteléhez, aki kiütötte Sternst.

Ennek következtében szerzett nyílt sebeket Sterns, akinek sérüléseire ráfolyt Banner vére, tehát ő is Hulkká változott. A képregényekben Sterns, avagy The Leader (A Vezető) Hulk egyik leghíresebb ellenfele, s mivel az Amazon: Ügyvéd sorozatban Förtelem szerepel, ezért talán Sterns története is hamarosan folytatódik.

A Fenegyerek feltűnése: A Pókember: Nincs hazaútban jelent meg Matt Murdock, azaz a Fenegyerek, aki azt is megmutatta, hogy vannak szuperképességei. A továbbra is Charlie Cox által alakított karakter az Amazon: Ügyvédben is szerepelni fog, majd érkezik az új Daredevil-sorozattal.

A Skorpió bosszúja: A Pókember: Hazatérésben találkozott a börtönben Adrian Toomes, azaz Keselyű egy Mac Gargan nevű rabbal, aki a képregényekben Skorpió. Gargan elmondta Toomesnak, hogy a társaival Pókember ellen szervezkedik, ami előrevetíthette a Sinister Six (Baljós Hatos) eljövetelét.

Peter Parker elfelejtve: A Pókember: Nincs hazaút végén mindenki elfelejtette Peter Parkert, ami azt is jelenthetné, hogy ezzel vége Pókember karrierjének a Marvel Moziverzumban, ám ez attól függ, hogy a karakter jogait birtokló Sony Pictures milyen megállapodást köt a Marvel Studiosszal.

Mordo gonosz fordulata: A misztikus tanok mestere, Karl Mordo, elfordult mágustársaitól az első Doctor Strange-filmben. A második részben Mordo egyik alteregója szerepelt, akinek Strange megjegyezte, hogy a saját világában próbálja megölni őt. Ennyiből nem derült ki, hogy Mordo letett-e erről a tervéről, tehát lehet, hogy szerepet kap a Doctor Strange 3-ban.

America Chavez a Kamar-Tajban: A Doctor Strange 2. végén döntött úgy America Chavez, hogy a multiverzumban való bolyongás helyett a Kamar-Tajban marad, ahol kezdetét vette a kiképzése. Mivel a lány eddig nem találta meg a szüleit, ezért ezzel a kereséssel folytatódhat a története a Marvel Moziverzumban.

Isteni összecsapás: Habár Thor a saját fegyverét fordította Zeusz ellen, az isten mégis túlélte azt, és nem meglepő módon, bosszút akar állni Thoron, ám ahelyett, hogy személyesen menne az asgardi mennydörgés isten után, inkább a fiát, Herkulest küldi maga helyett. Ebből azt lehet sejteni, hogy ha lesz még egy Thor-film, akkor annak Herkules lehet az antagonistája.

Szeretet és Mennydörgés: A negyedik Thor-film végén fogadta örökbe Gorr lányát, Love-ot, a címszereplő, így a páros közös kalandjaival folytatódhat a mennydörgés istenének története a Marvel Moziverzumban. Ugyanakkor a szuperképességekkel rendelkező Love nem létezik a képregényekben, tehát nem lehet tudni, hogy mi lesz a további sorsa.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló