Izgalmas utazás Mexikó zseniális látnivalói között



Egy izgalmas kiruccanásra hívlak most meg, ami alatt megismerkedünk Mexikó legnagyobb és legérdekesebb látnivalóival, helyeivel. 

Mexikóba nem csak a finom kávék és az ütemes zenék miatt érdemes ellátogatni. Vannak itt fényűző szállodák, szegényes negyedek. Csodálatos történelmi örökségek, izgalmas kiránduló helyek és több százezer éves természeti képződmények is. Talán éppen ezért emlegetik olyan sokszor a nagy ellentétek országának is. Akárhogy is legyen, a következő kirándulásban mi is ellátogatunk ide és körbe járjuk azt a 10 legérdekesebb látnivalót, amiért igazán érdemes legalább egyszer ide utazni. 

10. Baja California Sivatag: Az érdekes homokos terület igen párás és olykor csapadékos is szokott lenni, hiszen az óceán partján helyezkedik el. A hosszan benyúló lagúnáknak köszönhetően igazán különleges látvány tárul elénk, ha fentről, madártávlatból tekintünk a vidékre, ugyanis hatalmas, kacskaringós ágú fa alakzatokat láthatunk. 

9. Xoxocotlan: A mexikóiak számos hagyományt ápolnak, ami a túlvilággal kapcsolatos. Különösen nagy tisztelettel illetik az eltávozott szeretteiket, erre a legjobb bizonyíték a minden évben, október 31-én tartandó Xoxocotlan. Úgy vélik ezen az éjjelen megnyílik a túlvilág kapuja, hogy a holtak néhány óra erejéig visszatérhetnek, hogy élő szeretteikkel töltsenek együtt némi időt. Ezeken az éjjeleken, a sírhelyeket szinte tömve dekorálják virágokkal, gyertyákkal, fáklyákkal.

8. Las Pozas: Edward James, a neves angol szobrász népesítette be szürreális remekműveivel az esőerdőt. A kopottas, helyenként romos jellegű épületek egy teljesen más dimenzióba repítenek el minket. Ahogy az egzotikus nővények között sétálunk, úgy érezhetjük, mintha egy izgalmas kalandfilmbe csöppentünk volna. 

7. Cancún Vízalatti Múzeum: A világ legérdekesebb vízalatti múzeuma Mexikóban található, ahol a híres Jason deCaires Taylor alkotásait lehet megtekinteni. A művész speciális eljárással készítette el szobrait, amik másodrészt mesterséges zátonyként is üzemelnek. A fantasztikus kiállítást megtekinthetjük üvegfenekű hajókról, vagy búvárkodás közben. 

6. Popocatépetl: A vulkán a kezdetek óta, egészen a mai napig Mexikó legaktívabb tűzhányója. A halálos szépség már számtalanszor végzett pusztításokat a környéken, a bevállalós szerzetesek mégis az egyik lankás oldalára építették kolostorukat, a 16. század környékén. Érdekes módon a kolostor még ma is rég fényében tündököl, azonban már az UNESCO Világörökség részét alkotja. 

5. El Castillo: A más néven Temple of Kukulcan emlegetett épület, a Maják keze nyomait viselik magukon. Feltehetőleg a 9. század után került megépítésre azzal a céllal, hogy vizsgálhassák a csillagászati ciklusokat, égi jelenségeket. Meglepő pontosságuknak köszönhetően a rejtélyes piramisok a mai napig pontosan üzemelnek. 

4. Cenote: Az állam dugig van természetes víznyelőkkel, melyek több millió éves folyamatok során keletkeztek. Ezek közül a két leghíresebbet Cenote foglalja magába. A hely egyszerűen valami gyönyörű és nem mellesleg egy érdekes legenda övezi, mely szerint a zarándokok rendszerint idejártak, hogy különböző áldozatok bemutatásáért cserébe egy kis esőhöz jussanak. 

3. El Arco de Cabo San Lucas: Egy igazi kalóz rejtekhelyet fogunk most meglátogatni. Los Cabos partjainál találhatóak ezek az érdekes alakzatot öltő szikla óriások. A 16. században elsőosztályú búvóhelye volt a kalózoknak, akik a következő zsákmány érkezését várták. 

2. Puerto Balandra: Ha elég volt Mexikó nyüzsgő városaiból, akkor most váltsunk át egy kicsit tengerparti stílusba. A csodálatos Puerto Balandra igen népszerű vakáció hely, mégis nyugodt és laza hangulat uralkodik a környéken. A háttérben húzódó hatalmas vörös sziklák és a meseszép türkiz víz olyan látványt nyújtanak, mintha egy képeslap elevenedne meg a szemeink előtt. 

1. Mexikóváros: Ha már Mexikóban vagyunk, akkor ne hagyjuk ki Mexikóvárost sem. Igazán itt tudunk szemtanúi lenni mindannak, ami valóban Mexikó. Isteni kávék, fényűző helyek, lepukkant negyedek, történelmi létesítmények, kulturális és kulináris élmények. Egy újabb izgalmas kiruccanás helyszíne. 

 

Ajánló

Ajánló