Melyik festészeti stílusra hasonlít a személyiségünk?



A Festményhoroszkóp megmutatja, hogy a romantikát vagy inkább a szürrealizmust képviseljük-e.Kos – Szuprematizmus: Tiszta mértani, absztrakt formákkal próbál hatást kelteni a modern szuprematizmus. Ehhez hasonlít az élethez való hozzáállásunk. A munkában precízek vagyunk, a szerelemben és a programok szervezésében a tökéletességre törekszünk.

Bika – Romantika: A romantikus festők hátat fordítottak az intellektuális fegyelemnek azért, hogy a képzeletre, önkifejezésre fektessék a hangsúlyt. Az érzelmi világunk nagyon gazdag. Mindenki felé nyitottan, barátságosan fordulunk. Könnyen beleszeretünk az emberekbe, tárgyakba, dolgokba.

Ikrek – Impresszionizmus: Az „impress, vagyis a „benyomás” szóból ered a stílus, aminek képviselői a természetes fény ragyogásában megmutatkozó természet szépségét ünnepelték. Mi is szeretjük a természetességet, ami megjelenik a külsőnkön és a környezetünkben. Fáradhatatlanul törekszünk az önkifejezésre. Az életet olyannak látjuk, amilyen.

Rák – Szimbolizmus: A stílus képviselői abban hittek, hogy a festményeknek a gondolatokat és a lelkiállapotokat kell visszatükrözniük. Mi sem szeretjük a realitást és a színtiszta valóságot. Tudjuk, hogy mindenki különleges a maga módján. Szeretünk valamilyen filozófia szerint élni, mert akkor könnyebb szembenézni a gondokkal.

Oroszlán – Futurizmus: Azok a festők, akik ennek a stílusnak hódolnak, elbűvölőnek tartják a modern technikát. A futuristák szögletes formákat, erőteljes vonalakat és dinamizmust érzékeltetik. Imádunk pörögni, fejlődni, utazni. Nekünk az élet azt jelenti, hogy folyamatosan cselekszünk. Emellett nagyon izgat, hogy hogyan fog alakulni a saját és a világ jövője.

Szűz – Kubizmus: Absztraktnak és geometrikusnak tűnhet a művészeti stílus, ám valójában igazi tárgyakat ábrázol, amik a festményt felépítik. Esetünkben semmi sem fontosabb a logikánál, a realizmusnál és a tökéletességnél, de van bennünk valami, ami azt igazolja, hogy hiszünk a láthatatlan világban.

Mérleg – Reneszánsz: A reneszánsz jelentése „újjászületés”. Ebben a korszakban sokkal nagyobb figyelem fordult az emberek felé. Mi is emberközpontúak vagyunk, mert szerintünk mindenki fontos a világban. Szívesen gondolkodunk ilyen és hasonló dolgokon.

Skorpió – Barokk: Az olasz „barocco” szóból ered az elnevezés, aminek a jelentése bizarr és különleges. A csillagjegyünkre jellemző a vallásosság, aminek szabályai eleve meghatározza az életünket.

Nyilas – Rokokó: A könnyedség, a játékosság, finomság, elegancia és a pasztellszínek jellemzik a stílust, de minket is, mert szabad, önfeledt életre vágyunk, de a szórakoztató és gazdag szerelmi életet is meg akarjuk találni.

Bak – Bauhaus: Az egyszerűség, geometrikusság és kifinomultság stílusa a Bauhaus, amire abban hasonlítunk, hogy utáljuk a bonyodalmakat. Gondtalan életre, szépségre és kifinomultságra vágyunk.

Vízöntő – Expresszionizmus: A festők arra törekedtek, hogy ne a külvilágot ábrázolják, hanem a legbensőbb érzéseket. Ezek a festmények elmélyültek, szenvedélyesek, ahogy mi is, mert imádjuk kimutatni az érzéseinket, próbáljuk elérni, hogy a környezetünk is tegyen így.

Halak – Szürrealizmus: A stílus festői illogikus, szokatlan, furcsa teremtményeket ábrázoltak. Azért kaptuk a szürrealizmust, mert teljesen másképpen látjuk a világot, mint mások. Mi mindenben és mindenkiben meglátjuk a nem mindennapit.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló