Megválaszolatlan filmes kérdések



Nyitva hagyott kérdések, és a lehetséges megoldások.Jason a vízben tűnt el: A Péntek 13 első részében Jason Voorhees elmerül a vízben. A nevelők nem vették észre időben, hogy baj van, emiatt segíteni sem tudtak. A film második részéből kiderül, hogy Jason az erdőben él, ám az rejtély marad, hogy miképpen úszta meg a vízbefulladást. Valószínűleg Jason elsüllyedt a vízben, de a képernyőn kívül megmenekült.

Miért nem mászott fel Jack az ajtóra: Sokan nem érint, hogy Titanic hőse miért csak a szerelme életét mentette meg, és miért nem próbálkozott azzal, hogy felmászik a vízbe zuhant ajtóra. Az egyszerű magyarázat az, hogy így hatásosabb volt a film, de a másik lehetséges ok az, hogy az ajtó nem bírta volna el két ember súlyát.

Meghalt-e John Otway: A Fehér pokol című filmben John Otway farkasokat öl, hogy védje az olajfúró csapatot. Amikor Otway hazaindul a munkatársaival, akkor a gépük lezuhan. A film utolsó jelenete arról szól, hogy a férfi egy farkassal harco. A stáblista után a haldokló állat látható, de az nem derül ki, hogy a férfi is meghalt-e.

Mi történt a taxissal a Deadpoolban: A film egyik emlékezetes jelenete az, amikor Deadpool arról próbálja meggyőzni Dopindert, hogy a taxis ne adja fel a próbálkozást a szerelménél, aki az unkatestvérét, Bantut szereti.

Később kiderült, hogy Dopinder a csomagtartóba tuszkolta a rokonát azért, hogy később megölje. Amikor Deadpool a taxiban felejti a fegyvereit, akkor Dopinder balesetet szenved. A filmből nem derül ki, hogy mi történt a taxissal és az unokatestvérével.

Leesett-e a búgócsiga: Az Eredet című filmben tolvajt játszik Leondardo DiCaprio, aki képes belépni mások elméjébe, hogy ellopja a gondolatokat és ötleteket. A tolvajnak van egy búgócsigája, ami azt mutatja, hogy milyen állapotban van. Ha a csiga leesik, akkor ébren van, ha pörög, akkor álmodik. A film végén újra megjelenik a pörgő búgócsiga, de az nem derült ki, hogy leesik-e.

Boo szüleit nem zavarta, hogy eltűnt a kislányuk 24 órára: Habár egy animációs meséről van szó, mégis érdekes kérdés, hogy a Szörny Rt-ben a szülők miért nem aggódtak a lányukért. Boo a hálószobájában lévő titkos ajtón keresztül átment a szörnyek világába, ahol összebarátkozott Sullyval, akivel bejárta az új világot, de nem tud hazamenni.

A meséből nem derül ki, hogy mit szóltak Boo szülei ahhoz, hogy a gyerek több, mint 24 órára eltűnt. A kritikusok ezt azzal magyarázták, hogy a rendező hibázott, mert a szülői tényezővel annak ellenére is számolni kellett volna, hogy a mese nem realisztikus.

Hogyan szerezte Joker a sebeit: A Sötét lovagban Joker azt állítja, hogy az apja bántalmazta, ám később már arról beszélt, hogy a szájába vett pengével okozta saját magának a sebeket, amikor megtámadták a feleségét. Egy Reddit-topic azt gyanítja, hogy Joker tudatosan kreál borzalmas eredetet a sebeinek, mert ezzel akarja manipulálni az embereket, akik azt hiszik, hogy egy múltbéli trauma miatt őrült meg.

Megölt egyáltalán bárkit Patrick Bateman: Bateman nappal átlagos üzletember, de este igazi őrült. Ez abban nyilvánul meg, hogy például hallja, hogy az ATM beszél hozzá, a fegyvere a semmiből jelenik meg, az autók pedig felrobbannak körülötte. Ezek alapján ideális gyilkosnak tűnhet, de sokan úgy gondolják, hogy Bateman csak hallucinál, tehát csak a képzeletében gyilkos.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló