A Moher sziklán követett el öngyilkosságot egy anya a fiával



Halálos veszélyt rejtenek az idegenforgalmi célpontok.A turisták hajlamosak azt hinni, hogy amikor elutaznak, akkor semmi rossz nem történhet velük, pedig minden nyáron hallani arról, hogy hol és kit ért halálos baleset. A következő idegforgalmi célállomások nagyon népszerűek a kalandvágyók körében, pedig egytől egyig halálos veszélyt rejtenek.

 

Moher sziklái: Az Írországban található szikla tetejére ösvény vezet fel, ahol erős és kiszámíthatatlan szélre kell felkészülni. Az út kavicsos, ami hol sima, hol csúszik. 2006-ban egy nő a szikla tetején sétált, amikor a szél a mélybe lökte. 2007-ben egy 26 éves anya és a 4 éves fia leugrott a 180 méter magas szikláról, ezért most már nagyon figyelnek arra, hogy öngyilkos hajlamú emberek ne juthassanak fel a sziklára.

Alnwick kert: Jane Percy elhatározta, hogy az elhanyagoltan örökölt kertjét igazán különlegessé fogja tenni. A nő úgy döntött, hogy mérgező növényeket kezd termeszteni, amivel elérte, hogy az elfalazott területet ma már a Méreg Kertjének is nevezzék.

Hawaii vulkántúrák: 1992 és 2002 között a 40 halálesetről és 45 súlyos sérülésről számolt be a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkja. 1938 óta szinte folyamatosan törnek ki itt vulkánok, így például a Kilaue, ezért a geoturizmus nagyon kockázatos.

Skellig Michael: A Skellig Michael honlapján egy videóban magyarázzák el, hogy hogyan lehet 600 lépésben megtenni az utat a hegy oldalán, biztonsági funkciók nélkül. 2009-ben újra írták a biztonsági feltételeket, mert két haláleset is történt. A terület rendkívül veszélyes egyfelől a csúszós és nedves kövek miatt, másfelől a lehetséges kőomlás miatt.

Acapulco strand: A bűnözési ráta itt 30-szor magasabb az amerikai átlagnál. 2013-ban 142 ezer, többnyire kábítószerrel kapcsolatos, gyilkosságot követtek el a területen. 200 emberölés turista-centrikus volt. A gyilkosság mellett a nemi erőszak is gyakori.

Praia De Boa Viagem: 1992 óta cápatámadások teszik veszélyessé a csodálatos partot. 1992 és 2012 között 56 esetben támadtak a cápák, amire mondhatjuk, hogy még mindig kevesebb, mint Ausztráliában. Ennek ellenére mégis veszélyes a Praia De Boa Viagem, ugyanis a cápák a part menti, sekély vízben szeretnek tartózkodni.

Yosemite Nemzeti Park: A sziklák nagyon csúszósak, főleg esős időben, ez pedig rengeteg balesetet okoz. 2012-ben egy férfi lecsúszott a vezetékekről és átzuhant annak a rádiós műsorvezetőnek a feje felett, aki meg akarta menteni.

2011-ben három ember zuhant le, ám nem a mélybe esés és a fulladás az egyetlen veszély errefelé, ugyanis nem egyszer érte villámcsapás azokat a kalandvágyókat, akik kedvet kaptak a hegymászáshoz.

Colorado folyórendszer: Sok ember számára szórakoztató program a vadvízi evezés, ám a Colorado folyórendszerben sok a baleset, sérülés, haláleset. 2007-ben 12 haláleset, 176 súlyos sérülés történt itt. A Colorado folyórendszer eddigi leghalálosabb éve a 2014-es volt, mert akkor 15 haláleset következett be.

A Kokoda és Fekete Macska Nyoma: 2013-ban egy csoport turistát a helyiek támadtak meg. Néhányan meghaltak, heten megsebesültek. A támadók ellopták az áldozatok személyes tárgyait és útleveleiket, mert a helyi törzsek jövedelmezőnek találták ezeket.

El Caminito Del Rey: Az El Caminito Del Rey száz méteres magasságban fut fel a sziklafalon. Az utat elméletileg elzárták a nyilvánosság elől, ám ennek ellenére 1999 és 2000 között öt haláleset történt itt. Az El Caminito Del Rey illegális úti cél, mégis rengeteg turista imádja.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló