Szigorúan korlátozzák a gyerekeik kütyühasználatát az informatika nagyjai



Chris Anderson, Bill Gates, de Dick Costolo is odafigyel, hogy a lurkók ne váljanak a telefonok és az internet rabjaivá.Korunk egyik legnagyobb problémája, hogy az embereket, főleg a gyerekeket, teljesen elnyelik az okostelefonok, az internet, a közösségi média és a különféle kütyük, amelyek nélkül képtelenek meglenni.

Ennek a függésnek a káros következményei lehetnek például a szociális és egészségügyi problémák, éppen ezért a szülőknek muszáj szabályozniuk a gyerekek kütyühasználatát. Ugyanezt teszik az informatikai iparág legnagyobbjai is, talán pont azért, mert ők tudják a legjobban, hogy milyen veszélyeket rejt az a függőség, aminek kialakulásában nagy szerepük volt.

Steve Jobs – az Apple Inc., a NeXT és a Pixar egykori társalapítója: Amennyiben azt feltételezted, hogy a Jobs család minden egyes tagja a legmodernebb ultra-vékony Apple modelleket használja, akkor nagyot tévedtél. Jobs egyszer arról beszélt, hogy nem engedte meg a gyerekeinek az iPad használatát, ugyanis azt akarta, hogy a gyerekei tanulják meg élvezni a valódi beszélgetéseket.

Chris Anderson – a 3D Robotics drónokat gyártó cég vezérigazgatója: Az okostelefonok és a laptopok terén vezetett be szigorú szabályokat Chris. A 3D Robotics drónokat gyártó cég vezérigazgatója ezzel szeretné elérni, hogy a gyerekei ne lássák azokat a felnőtt tartalmakat, amikkel tele van az internet.

Chris gyerekei gyakran panaszkodnak arra, hogy egyik barátjuknak sem kell olyan szigorú szabályokat betartaniuk, mint nekik.

Dick Costolo – a Twitter volt vezérigazgatója: A Costolo családban a szülők nem azt korlátozzák, hogy a gyerekek mennyi időt tölthetnek a kütyükkel, hanem azt, hogy a ház melyik helyiségében pötyöghetnek a gépeken. Ennek értelmében az ebédnél semmi keresnivalója a mobilnak, és nincs tabletezés az ágyban elalvás előtt.

Bill Gates – a Microsoft társalapítója: Bill Gatesnek három gyereke 14 éves kora előtt nem kapott okostelefont és tabletet. A Microsoft társalapítója elmondta, hogy emiatt sokat panaszkodtak a gyerekei, akiknek kortársai már rég a saját telefonjukat használták.

A Gates szülők azonban kitartottak a döntésük mellett, majd újabb szabályokat vezettek be, amikor a gyerekek betöltötték a 14. életévüket:

– Az eszközöket kizárólag a házi feladat megírásához és beszélgetésekre szabad használni.

– Étkezés közben és lefekvés előtt tilos a telefonok és a tabletek használata.

– A szülők bármikor dönthetnek úgy, hogy korlátozzák az eszközök használatát.

Emellett Gates gyerekei nem kérték a szülőktől, hogy Apple eszközöket vegyenek nekik, ugyanis nagy örömmel használják a Windows okostelefonokat és laptopokat.

Alex Constantinople — az OutCast Agency vezérigazgatója: Alex nagyon szigorú szülőként korlátoz mindent, ami kütyükkel kapcsolatos. A legkisebb fia egyáltalán nem használhatja ezeket az eszközöket, míg a legidősebb gyereknek is csak napi 30 percet szabad a képernyők előtt töltenie.

Evan Williams — a Twitter alapítója: Evan és a felesége, Sara nem engedi, hogy a két fiának iPadje legyen. A Williams ház polcain könyvek sorakoznak, mert Evan szerint a gyerekeknek azokkal kell elszórakoztatniuk magukat a szabadidejükben, nem pedig a különféle kütyükkel.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló