Menekülj el a hőség elől a Tisza-tóra!



A legjobb természetes vizek hazánkban, ha nem akarsz tömegbe menni.A nyári hőség elől a legjobb a vízbe menekülni, ám tudjuk, hogy ilyenkor megtelnek az épített strandok és az olyan népszerű tavak, mint a Balaton és a Velencei-tó. Ha te sem szereted a tömeget, de a fürdőkádnál, kerti medencénél, nagyobb vízfelületre vágysz, akkor a magyarországi tavak nem fognak cserben hagyni.

Ha gyerekkel, vagy anélkül strandolnál, csak napoznál, vagy vízi sportoknak szentelnéd az idődet, akkor biztos, hogy alábbi természetes vizek nem fognak csalódást okozni!

Szigetcsép: Abban az esetben, ha Budapest közelében keresgélsz természetes tavakat, akkor a Ráckevei-Dunán található szigetcsépi szabadstrand megfelelő lehet a számodra. A mellékág végén fekvő homokos strand vizének tisztaságáért az úszólápok felelősek.

Ha kisgyerekkel érkezel, akkor őt lekötheti a mászóka, hinta és a csúszda. A nagyobb gyerekeket foci- és röplabdapálya várja. A parton telepített napernyők vagy hatalmas fák árnyékába húzódhatsz be a tűző napsütés elől. Emellett kulturált mosdót és büfét is találsz a strandon.

Tisza-tó: A mesterségesen kialakított Tisza-tó Kelet-Magyarország igazi turisztikai paradicsoma. Abban az esetben, ha rajongsz a vízi sportokért, akkor itt kedvedre válogathatsz a lehetőségek közül. Abádszalókon és Kiskörén jet-skit bérelhetsz, de vízisíre, a tengerpartokra jellemző vízibanánra és vízi ejtőernyőzésre, vízibiciklizésre is van lehetőség.

A Tisza-tó partján hat strand található egymás közelségében. Ezek között van fizetős, például az abádszalóki, és ingyenes, például a poroszlói. A strandok közül mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt, de azt tudni kell, hogy általában a fizetősök jobban felszereltek. Büfé mindegyik strandon van.

Dunapataj: A Szelidi-tó partján már számítani kell arra, hogy nagy lesz a nyüzsgés, ugyanis rengeteg rendezvény vonzza a szórakozni vágyókat egész nyáron. A tó déli részén körülbelül 800 méter hosszú, homokos strand várja a pihenni vágyókat. A víz partján négy játszótér áll a gyerekek rendelkezésére. Ha megéhezel, akkor a Szittyó téren több étterem közül válogathatsz.

Kisoroszi: Vadregényes táj kisoroszi szigetcsúcsa, ahol a Duna alacsony vízállásának időszakában hosszú, kavicsos part várja a strandolókat. Ha autóval érkezel, akkor a kempingnél le kell parkolnod, mert onnan gyalog érhető el a partra.

Mivel a víz erős sodrású, tehát ezért nem alkalmas a klasszikus strandolásra, ugyanakkor a sekély részen lehűtheted a lábad, a gyerekekkel pedig színes kavicsokat kereshettek. A strandon nincs büfé, úgyhogy jobb, ha hűtőtáskával készülsz. A strandon van lehetőség arra, hogy helyben, bográcsban, vagy grillen, készíts ennivalót.

Dorog: A budapestiek már felfedezték és megszerették az Esztergomhoz tartozó bányatavat, aminek ők adták a Palatinus-tó elnevezést, mert szerintük a víz minősége van olyan jó, mint a Palatinus Strandé.

Dorog bányatava az egyik legtisztább vizű tó hazánkban, ráadásul a fenekén búvármúzeum található. Az árnyékos strandon röplabda pálya, értékmegőrző, büfék, bérelhető napozóágy és napernyő is igénybe vehető. A belépő a felnőtteknek 400 forint, a gyerekeknek 6-14 éves korig 100 forint.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló