Sétálj egyet az Orczy-kertben!



Budapest tele van hangulatos utcákkal, amelyeken élmény végigsétálni.Akinek nincs autója, kerékpárja, motorja, az általában gyaloglással tölti a mindennapjait, hiszen el kell jutnia a munkahelyére, a bankba, a postára, a boltokba, orvosi rendelőben, el kell vinnie és haza kell hoznia a gyereket az iskolából vagy az óvodából.

Vannak azonban, akik a gyaloglást nemcsak arra használják, hogy eljussanak az egyik pontból a másikra, hanem számukra sport a sétálás, amihez próbálnak olyan helyeket keresni, ahol testileg, lelkileg és szellemileg is feltöltődhetnek.

Ha te is szeretnél csak a saját örömödre és az egészséges életmód jegyében sétálni, akkor Budapest rengeteg hangulatos utcával vár, köztük az alábbiakkal.

Orczy-kert: Ha szeretnél kicsit kiszakadni a főváros nyüzsgéséből, és egy kicsit eltávolodsz az Üllői úttól, akkor rátalálhatsz erre a mesés, hatalmas parkra. A rendezett, füves Orczy-kertben hangulatos fák között sétálhatsz, kicsit beljebb pedig egy bájos tó körül gyalogolhatsz egy nagyot.

Frankel Leó utca: Igazi időutazónak érezheted magad, ha a Margit híd környékén megkeresed a Frankel Leó utcát, aminek Mechwart ligethez közelebbi része a Kádár-rendszer korszakára emlékeztet. Ennek megfelelően itt a retró dominál.

Ezzel szemben az utca Lukács-fürdő felelői része a csendes parkjai, a hangulatos kis éttermei és persze maga a fürdő miatt érdemli meg, hogy erre sétálj.

Gül Baba utca: A magyar főváros legmeredekebb utcájaként is emlegetik a közelmúltban felújított, macskaköves, Gül Baba utcát, amit a Mechwart liget felől közelíthetsz meg. Az utcában úgy érezheted magad, mintha visszautaztál volna az időben néhány száz évet.

A Gül Baba utca legtöbb háza mára az enyészetévé vált, és csak néhányban laknak, ezért árad belőlük az igazi középkori hangulat. Ha felértél az utcán, akkor mindenképpen nézd meg a szintén most felújított Gül Baba türbéjét, ahogy csodálatos kert és mesés kilátás vár.

Palotanegyed: Habár elég zsúfolt belvárosi részről van szó, mégis egyre több embert ejt rabul a Palotanegyed, ahol több, mint száz éve épült körfolyosós házakba nézhetsz be, és lehetsz szemtanúja annak, ahogy megelevenedik a két világháború közötti időszak.

A városrész szépségéhez az ott található Nemzeti Múzeum és Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is hozzátesz, de ezek mellett még játszóterek, kellemes kávézók, cukrászdák és boltok is találhatóak a Palotanegyedben.

Pozsonyi út: Ha úgy döntesz, hogy a Jászai Mari térről nyíló Pozsonyi úton sétálsz végig, akkor ott nyugalom, kellemes hangulat és művészet vár. Az sem véletlen, hogy egyesek galéria negyedként emlegetik, ugyanis több kis kiállítótér található a Pozsonyi úton. Itt sétálva különleges könyvesboltokat, egyedi teákat kínáló üzleteket, hangulatos kávézókat és cukrászdákat is találsz.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló