Agykutatóként és tornatanárként dolgoznak az igazi Harry Potterek



Két férfi mesélte el, hogy milyen az élet úgy, hogy ugyanaz a nevük, mint a világhírű varázslótanoncé.1997-ben jelent meg az első Harry Potter-könyv, amit hat további kötet, és az azokból készült nyolc film követett, ezzel pedig világhírűvé vált a varázslótanonc neve, ami ugyan egy kitalált karakteré, mégis a világon léteznek olyan emberek, akiknek szintén Harry Potter a neve.

A BBC gondolt egyet, és keresett két igazi Harry Pottert, hogy meséljék el, hogy milyen az életük. Közülük az egyik Manchesterben él, agykutatóként dolgozik, és azt vizsgálja, hogy a terhesség alatt hogyan befolyásolja az anya immunrendszere a baba idegrendszerének fejlődését az élete későbbi szakaszában.

A 25 éves férfi elmondta, hogy az emberek azt hiszik, hogy átok a neve, és biztos szeretné megváltoztatni, de ez nem így van, hiszen például nincs is ennél jobb jégtörő, ugyanis amikor bemutatkozik valakinek, akkor rögtön van téma, nincs kínos feszengés, a legtöbben pedig viccesnek tartják, hogy Harry Potternek hívják.

Az agykutató arról is mesélt, hogy előfordultak már vele kevésbé vicces élmények is a neve miatt. Ilyen volt, amikor a doktoriját írta, és a szomszéd szobába küldött e-mailt, majd hallotta, hogy a címzett telefonál, és megkérdezi, hogy ez vicc, vagy tényleg Harry Potter írt neki. Az agykutató csak akkor kapott választ, amikor a telefon túloldalán lévő személy megerősítette, hogy nem spamről van szó, hanem tényleg így hívják az e-mail küldőjét, akinek kérdései komolyak.

A férfi hozzátette, hogy nemcsak félreértések és humoros helyzetek fordultak elő a neve miatt, hanem származtak már különféle előnyei is a dologból, így például 6 éves korában, amikor a szüleivel Devonba költözött.

A helyi újság rögtön rávetette magát a témára. A lap munkatársai talárban, kezében az egyik Harry Potter-könyvvel lefotózták, majd a cikk megjelenése után meghívták a családot egy kirándulásra a Roxfort Expresszre. A férfi ebből alig emlékszik valamire, de arra igen, hogy jól szórakozott.

A másik igaz Harry Potter már Ausztráliában, Melbourne-ben él, és tornatanárként dolgozik, így pedig nem csoda, ha a 37 éves férfi nevéről mindenkinek a híres varázslósport jut először az eszébe, a diákok pedig gyakran megkérdezik tőle, hogy kviddicseznek-e, és a tanár úrnak nem Roxfortban kellene inkább órát adnia?

Az ausztrál férfi elmondta, hogy nagyon jól emlékszik arra, amikor kiderült számára, hogy hamarosan világhírű lesz a neve. Akkoriban még Angliában élt, és egy vonaton ült, amikor meglátta az óriásplakátot, ami az első Harry Potter-filmet reklámozta. A férfi tudta, hogy ez hatalmas lesz, és az ő életét is meg fogja változtatni.

A testnevelőtanár hozzátette, hogy az emberek gyakran nem hiszik el, hogy a nevét, de arra is volt példa, hogy a bemutatkozás után a másik fél hangosan felnevetett. Az ausztrál férfi ráadásul nem az első, hanem a harmadik Harry Potter a családba, ugyanis a nagyapját és a nagybátyját is így nevezik.

A tesitanár 2018 novemberében a Twitteren üzent a Harry Potter könyvek írójának, J.K. Rowlingnak, akinek megírta, hogy a két lánya, Iris és Ivy lassan kezd hozzászokni, hogy milyen híres neve van az apjuknak, ő pedig alig várja, hogy a 2 és 4 éves gyermekei kicsit idősebbek legyenek, mert akkor végre ők is megismerhetik Harry Potter történetét.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló