15 érdekesség a 30 éves Micsoda nő!-ről



Ezeket a dolgokat talán a legnagyobb rajongók sem tudják a romantikus vígjátékról.1. Richard Gere nemet akart mondani a szerepre. A férfi már a producerekkel tárgyalt telefonon, amikor Julia Roberts odacsúsztatott neki egy cetlit, amire azt írta, hogy: Légy szíves, mondj igent! Gere végül belement.

2. Máig a Disney birtokolja a a romantikus vígjáték jogait.

3. Nem Richard Gere volt az egyetlen jelölt Edward szerepére, ugyanis meghallgatták John Travoltát is, de Christopher Reeve, Denzel Washington és Daniel Day-Lewis neve is felmerült, Sylvester Stallone pedig nemet mondott a szerepre.

4. A készítők szerint Edwardhoz egy Porsche vagy egy Ferrari illett volna, de a két autógyártó hallani sem akart arról, hogy bármiféle köze legyen egy prostitúcióval foglalkozó filmhez. A férfi főszereplő végül egy Lotus sportkocsit vezetett. A cég kockázatvállalása kifizetődőnek bizonyult, ugyanis a romantikus vígjáték bemutatása utáni két évben megtriplázódtak a Lotus bevételei.

5. A film eredeti címe 3000 dollár volt, ami arra az összegre utalt, amelyben Edward és Vivian megegyezett a lány szolgáltatásaiért cserébe. A címet végül megváltoztatták a sokkal szebben csengő Pretty Womanre, ami a betétdalként szolgáló Roy Orbison szám címe.

6. Az ékszerdobozos jelenetben szereplő nyakláncot fegyveres őr kísérte a forgatásra, ugyanis nagyon drága, 250 ezer dolláros csecsebecséről volt szó.

7. A szexjelenet felvételekor Julia Roberts olyan ideges és feszült volt, hogy kidagadt egy ér a homlokán. Garry Marshall befeküdt mellé az ágyba, ahol addig masszírozták a színésznő homlokát, amíg el nem lazult annyira, hogy folytatni tudják a munkát.

8. A Micsoda nő! eleinte egy sötét hangulatú, Los Angeles prostitúciójáról szóló dráma volt, amiben a heroinfüggő Vivian és az üzletember nem szeretett volna egymásba. A lány, miután megkapta a pénzt, visszament az utcára.

9. Richard Gere improvizációja volt az a jelenet, amelyben Edward hülyéskedésből rácsapja Vivian ujjaira a nyakláncot rejtő ékszerdobozt. Julia Roberts ekkor hallható nevetése szintén spontán reakció volt. A rendezőnek annyira tetszett a jelenet, hogy úgy döntött, hogy nem vágják ki a filmből.

10. Az egyik kimaradt jelenet romantikus lovaglásról szól a naplementében. A másikban Edward majdnem összeverekszik egy bandával, akik drogpénzt akarnak kiszedni Vivianből.

11. Az opera, amelyre Edward elvitte Viviant, Verdi Traviatája, ami ifj. Alexandre Dumas regényének, A kaméliás hölgynek az adaptációja, ami arról szól, hogy egy gazdag férfi beleszeret egy prostituáltba.

12. A film híressé vált plakátján nem Julia Roberts teste látható, hanem a testdublőrjére montírozták rá a színésznő arcát. A szexjeleneteket, amelyeket általában testdublőrökkel vesznek fel, mind Julia Roberts csinálta. A plakáton Richard Gere haja fekete, míg a filmben őszes.

13. Amikor Vivian a földön fekszik és az I Love Lucy című fekete-fehér vígjátékot nézi, Garry Marshall csiklandozta Julia Roberts lábát, hogy kihozza belőle a nevetést.

14. A DVD audiokommentárból kiderült, hogy a szexjelenet elején hallható zongorahangokat utólag újra fel kellett venni, mert a jelenet közben véletlenszerűen leütött billentyűk olyan szokatlan disszonanciát adtak, hogy az nevetségessé tették a felvételkor rögzített hangsávot, ami így használhatatlanná vált.

15. Vivan szerepét megkaphatta volna Kim Basinger, Carrie Fisher, Sharon Stone, Madonna vagy Michelle Pfeiffer. A castingon Winona Ryder és Drew Barrymore is megjelent, de a rendező túl fiatalnak találta őket.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló