Stabil rajongótábor alakult Jason Statham körül



Kopasz színészek, akiket imádnak a nézők.Jason Statham: Jason Statham eleinte modellként, valamint hivatásos műugróként dolgozott, ami esetében részt vett a barcelonai olimpián, ahol a 12. helyen végzett. A színészi karrierjét annak köszönheti, hogy jól értett a sefteléshez, ugyanis Guy Ritchie egy ilyen tapasztalattal bíró színészt keresett A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső főszerepére. Amikor a modellügynökség beajánlotta, akkor Ritchie és Statham rögtön összehaverkodott, méghozzá annyira, hogy több közös filmet is forgattak, még olyat is, amiben a színész hosszú hajjal látható!

Ezt követően Statham karrierje hanyatlásnak indult, de aztán megkapta A szállító főszerepét, ami után alig telt el úgy év, hogy ne lássunk tőle 1-2 akciófilmet, amelyek a stabil rajongótáborának hála, mindig szép bevételeket produkáltak.

A stabil nézősereglet nemcsak Statham keménykötésű megjelenésének és dumájának köszönhető, hanem annak is, hogy mindig hatalmas odaadással veti bele magát a szerepei fizikai kihívásaiba, ezért neki tényleg elhisszük, hogy akár egy cápát is képes fejbe rúgni, ahogy azt megtette a Meg című filmjében.

Mark Strong: Az olasz felmenőkkel bíró, brit színész neve valószínű, hogy minden filmes listáján szerepel, ha karizmatikus gonosztevőt keres, ám ezzel Mark Strongnak nincs problémája, hiszen ő úgy tekint erre a skatulyára, mint egy olyan munkára, ami mellett úgy metrózhat Londonban, hogy nem kell attól tartania, hogy a rajongók megrohanják. Bár Strong gyakorta játssza ugyanazt a karaktert, a nézők mégsem unják, hiszen a tökéletes alakítása, a sármja és a lakonikus humora mindig elnyeri a közönség tetszését.

Vin Diesel: A színész eleinte az általa írt, rendezett és főszerepelt munkáival hívta fel magára a figyelmet, majd Spielberg szerepet adott neki a Ryan közlegény megmentése című filmben, amiben már kopaszon játszott. Két évvel később jött a Pitch Black, majd a Halálos iramban.

Diesel jól ismert a lelkesedéséről és a filmjeivel kapcsolatos túlzó kijelentéseiről, ám biztos, hogy emellett egy olyan üzletember, aki nagyon jól ismeri a közönségét, akiknek hála még egy jó ideig nem maradunk Halálos iramban nélkül.

Bruce Willis: Bruce Willist karrierje elég nehezen indult. A színészkedés előtt sofőrként és biztonsági őrként is dolgozott, sőt, magánnyomozó is volt, ami során olyan tapasztalatokat gyűjtött, amelyeket később felhasználhatott a filmiparban, így rögtön az első komolyabb szerepében, az öt évadot megélt A simlis és a szendében, ahol egy magánnyomozót játszott.

Majd jött 1988-ban a Die Hard, ahol az évek múlásával az érzékeny rendőrből, kiégett zsaru lett. Willis a mai napig aktívan dolgozik, és nem érdekli, ha a filmjei között előfordul jó pár melléfogás, mert neki az a legfontosabb, hogy dolgozzon.

Bár az utóbbi években leginkább mogorva karaktereket játszott, ő érzékeny férfinak vallja magát, és szerinte nem az számít, hogy egy férfi fején van-e haj, hanem az, hogy legyen szíve.

Telly Savalas: Kojak felügyelő az első, aki mindenkinek eszébe jut, ha meghallja a görög származású Telly Savalas nevét. A színész azonban a sorozat nélkül is híres sztárrá nőtte volna ki magát, hiszen a benne rejlő tehetséget először meglátó Burt Lancester három filmben is szerepeltette. Az alkotások közül Az alcatrazi ember mellékszerepe Oscar-jelölést hozott Savalasnak.

A hatvanas években olyan filmekben kapott szerepet, mint A halál 50 órája, A piszkos tizenkettő, vagy az Őfelsége titkos szolgálatában, amelyben ő lehetett a harmadik színész, aki Bond nemezisét, Blofeld karakterét alakíthatta. A Kelly hősei után jött Kojak felügyelő, amitől kezdve kevesebb szerepet kapott.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló