Így utalt a Morbius előzetese és a Venom 2. - Vérontó ízelítője Pókemberre



A sok utalás csak rajongónak szóló meglepetés, vagy valami több?Morbius utalásai: Amikor Michael Morbius New York utcáin jár, és elhalad egy Pókember-graffiti mellett, amire azt firkálták, hogy „gyilkos”, akkor az egyértelmű utalás lehet a Pókember: Idegenben végére.

Habár ez már erősebb kapcsolatnak tűnhet a két univerzum között, mégis még mindig kiderülhet, hogy ez is csak egy rajongóknak szóló apróság.

Egy Keselyű száll a multiverzumok felett: A Morbius előzetesének legmeglepőbb fordulata egyértelműen az volt, hogy a végén megjelent Michael Keaton, aki a Marvel Moziverzum első Pókember filmjében alakította Keselyűt.

The Daily Bugle: A Vérontó előzetesében felbukkanó The Daily Bugle azért fontos utalás, mert ez Pókember univerzumának egyik híres újságja, aminél Peter Parker is dolgozik. A kedvcsinálóban látható lap tipográfiája ismerős lehet, hiszen hasonlít arra, amely a Sam Raimi által rendezett, 2000-es években készült Pókember-trilógiában szerepelt, ezért nem kizárt, hogy ez eddig a legerősebb utalás Peter Parker világára.

Ugyanakkor az, hogy a The Daily Bugle felbukkan a Sony és a Marvel közös univerzumában, még nem jelenti automatikusan azt, hogy Pókember is létezik ebben a világban. Mivel Eddie Brock újságíró, így akár arról is lehet szó, hogy a The Daily Bugle lesz a munkahelye, amit a képregényrajongók szórakoztatónak találhatnak.

Viszont ez arra is utalhatna, hogy egy nagyobb, Marvel Moziverzumhoz hasonló, s talán egy egyszer ahhoz kapcsolódó világ épül, ugyanis az már kiderült, hogy a The Daily Bugle a Moziverzumban is létezik, bár az is igaz, hogy eddig csak a tulajdonosa, J. Jonah Jameson jelent meg a Pókember: Idegenben végén egy röpke jelenetben.

Az előzetesben megjelent újság esetében van egy másik utalás is, méghozzá a Bosszúállókra, ugyanis a lap egyik oldalán ez a cím olvasható: „Avengers Lose to Nightmare”, azaz „A Bosszúállók vesztettek Rémálommal szemben”.

Nightmare/Rémálom nem más, mint a Marvel egyik szupergonosza, akivel kapcsolatban már pletykálták, hogy szerepelhet a jövőre érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madnessben, amit egyébként Sam Raimi rendez.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy csak a kellékes csapat szórakoztatta egymást és a rajongókat az újságcikk címével, és annak nincs semmiféle jelentősége.

A pók lecsapása: A Vérontó előzetesének úgy másfél percénél Woody Harrelson karaktere agyoncsap egy pókot. Ennyiből persze nem lehet megállapítani, hogy radioaktív nyolclábúról volt-e szó, és valószínű, hogy a filmben is csak annyi szerepe lesz, hogy a Sony ezzel jelezze a nézők felé, hogy ez egy olyan Pókember univerzum, amiben Pókember nem létezik.

Szerepelni fog-e Tom Holland Pókembere a Venom 2-ben?: Az egyszerű válasz az, hogy még nem tudni. Ennél bővebben kifejetve: esélyes, hogy nem. Habár az újság a Venom 2. előzetesében, a falfirka és Keselyű a Morbius kedvcsinálójában azt sugallja, hogy valamilyen kapcsolat kezd kiépülni a Sony/Marvel és a Marvel Moziverzum között, mégis erős a gyanú, hogy a Venom 2. – Vérontó ugyanúgy különálló világban fog játszódni, ahogyan az első rész is. Legalábbis egyelőre.

Arra ugyanis még mindig van esély, hogy Tom Holland feltűnik egy rövid jelentben a stáblista végén, hiszen azokat az esetek többségében a forgatás utáni pótforgatásokon veszik fel. Elképzelhető tehát az, hogy a stúdiók vezetői erősen figyelik a rajongói oldalakat, hogy a nézők hogyan reagálnak a kis utalásokra, majd ennek alapján eldöntik, hogy megvalósuljon-e a nagy crossover.

A szeptemberi premierig ugyanis még mindig rengeteg idő van arra, hogy leforgassanak egy rövid közös jelenetet Tom Holland Pókemberével és Tom Hardy Venomjával.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló