Érdekességek a Jóbarátokról, amiben Matthew Perry alakította Chandler Binget (2. rész)



Ezeket a dolgokat talán nem tudod a sikersorozatról.Másik sorozat miatt kapta majdnem más Chandler és Rachel karkterét: 1994-ben a Chandlert alakító Matthew Perry egy másik sorozat pilotját is leforgatta. Ez az LAX 2149 volt, ami olyan poggyászkezelőkről szólt volna, akik földönkívüliek csomagjaival foglalkoznak. A sorozatot végül nem rendelték be, úgyhogy Perry mégis elvállalhatta Chandler szerepét.

Jennifer Aniston hasonló cipőben járt, ugyanis őt egy másik sitcomba is beválogatták a Jóbarátok szereplőválogatása közben, de végül azt a sorozatot is kaszálták, így pedig többé nem volt akadálya annak, hogy Aniston legyen Rachel.

Matthew Perry miatt szerepelt Bruce Willis a sorozatban: A Jóbarátok hatodk évadában szerepelt Bruce Willis. A cameo Matthew Perry-nek volt köszönhető, ugyanis ő és a karrierje csúcsán járó, Willis együtt szerepelt a Bérgyilkos a szomszédom című vígjátékban.

A két színész fogadást kötött, ugyanis Perry biztos volt abban, hogy a 2000-ben bemutatott film a bevételi listák élén végez a nyitóhétvégén. Willis nem volt ennyire optimista, ám tévedett, ezért elvállalta a vendégszereplést, majd az azért járó gázsiját jótékony célra fordította.

Jennifer Aniston nem akart szerepelni az utolsó évadban: A Jóbarátok utolsó évadaira már beindult Jennifer Aniston hollywoodi karrierje, ezért szeretett volna végre megszabadulni Rachel szerepétől. A színésznő eleinte nem akart szerepelni a tizedik évadba, mert úgy érezte, a csúcson kellene befejezni a sorozatot. Végül sikerült meggyőzni, hogy maradjon az utolsó felvonásra.

A Gunthert alakító James Michael Tyler a valóságban is rendelkezett felszolgálói tapasztalattal: A Jóbarátok állandó szereplőjét, Gunthert alakította James Michael Tyler, akit azért választottak ki a szerepre, mert a statiszták közül ő volt az egyetlen, aki rendelkezett felszolgálói tapasztalattal.

Csak Lisa Kudrow terhességét tudták beleírni a sorozatba, Courteney Coxét titkolni kellett: Egy tíz évados sorozat esetében előfordul, hogy valamelyik színésznő teherbe esik. A Jóbarátok esetében az írók nem akarták, hogy Phoebe-nek gyereke szülessen, de mivel Lisa Kudrow terhes lett, ezért az írók úgy oldották meg, hogy a színésznő nagy pocakkal is dolgozhasson, hogy kitalálták, a karaktere elvállalja a béranyaságot az öccse és annak szerelme kérésére.

Ennél nagyobb problémát jelentett Courteney Cox terhessége, ugyanis akkor már a sorozatban kiderült, hogy Monicának és Chandlernek nem lehet saját gyereke. Itt bő ruhákba öltöztették a színésznőt, hogy ezzel takarják a hasát.

Összefogtak a színészek a bérkülönbségek ellen: Az első évadban még minden színész 22 ezer dollárt kapott epizódonként, de a második évadban már eltérő gázsit kerestek. Ez 1997-ben odavezetett, hogy a színészek összefogtak és egy emberként közölték, hogy vagy mindenki 100 ezer dollárt kap epizódokként, vagy otthagyják a sorozatot.

Ez akkoriban óriási dolognak számított, hiszen a színészek közti bérkülönbségek problémája csak mostanában vált fontos témává, vagyis a Jóbarátok jóval megelőzte a trendet. A jelek szerint a magánéletben is barátokká váló színészek az utolsó évadban már 1 millió dollárt kerestek epizódonként.

Különleges módon ünnepelték Courteney Cox házasságát: A The One After Vegas című epizód főcímében minden színész neve mellé odaillesztették az Arquette szót, ezzel ünnepelve, hogy Courteney Cox és David Arquette 1999-ben összeházasodott. A színésznő ekkor felvette a férje nevét, amit 2013-ban, a válásuk után, elhagyott.

Egyértelmű volt, hogy ki kapja Ross Geller szerepét: Habár volt meghallgatás, mégis az ott megjelenő színészeknek esélyük sem volt, mert Ross karakterét egyértelműen David Schwimmernek írták, ugyanis a színésszel korábban együtt dolgozó Kevin Bright, a sorozat vezető producere, mindig is benne gondolkodott. Állítólag az írók is Schwimmer hangjára írták Ross szövegeit, és őt választották ki elsőként a hat főszereplő közül.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló