Gyönyörű világító kerámiákat készít a magyar művésznő



A lány a fehér falat használja vászonként és lényege az, hogy a sötétben világítanak. Új művészeti alkotásaival is így van, csak sokkal kisebb felületen dolgozik, mert csodás alkotásait kerámiára varázsolja.

Kerámiái minden egyes darabja külön céllal készült más-más szimbólumokkal és motívumokkal. Minden egyes darab egyedi alkotás, amelyek igazán szívből készültek.
A kerámiák rendkívül szépek nappal, de éjjel a különlegességük az, hogy világítanak, így is örömet szerezve az embereknek. A kerámiák karaktere és színei igazán a sötétben mutatkoznak meg.

„Világítanak a sötétben, miután feltöltődtek fénnyel. Óvatosan választottam ki az anyagokat és a témákat, melyek eredménye különböző formákban, motívumokban és szimbólumokban jött létre. 13 lépés van egy átlagos munkámban, míg elkészül. Mindegyik darabot négy alkalommal kell a sütőbe rakni 800 és 1150°C-ra az üvegezéshez. Formálok, vések, darálok, festek és fényesítek minden darabot a fejlesztési fázisban. Ezért nincs túl sok rendelkezésre álló kerámia, és ezért különleges és egyedi minden darab” – nyilatkozta Fábián Bogi.

Forrás: 4024.hu

Ajánló

Ajánló