40 kilós gigagyapjút növesztett az elkóborolt juh – videó



Egy elkóborolt ausztrál juh akkora gyapjút növesztett magán, amelyet még az állatvédők sem láttak.

A Canberra környékén kóborló jószágról nyírás után 40,5 kiló gyapjút gyűjtöttek be.


A juh már mozogni is alig bírt, a saját gyapja tartotta fogva, és valószínűleg életében először nyírták meg. A bundája már olyan hatalmas volt, hogy az életét veszélyeztette, gigabundájú juhval még a kenguruk sem mertek kötekedni. – írja a Daily Mail.


Az állatra az ausztrál állatjóléti szolgálat emberei találtak rá, és az országos birkanyíró bajnokot kérték fel, hogy szabadítsa meg hatalmas bundájától.

A Twitteren Tammy Ven Dange, az állatkínzás ellen küzdő egyesület (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) elnöke osztotta meg következő felhívást:
“Segítsetek! Az egyesületnek szüksége lenne egy szakemberre, aki segíteni tud abban, hogy minél hamarabb megmenthessük ezt a juhot, akit most találtunk Camberra környékén.”


A felhívás után nem sokkal már jelentkezett is Ian Elkins, aki az ausztrál birkanyíró versenyek négyszeres győztese. A férfiú nagy kihívásnak tekintette a feladatot, amelyet szívesen elvállalt.
“Előfordulhatnak fertőzések, bőrbetegségek, ez a hatalmas gyapjútömeg még abban is megakadályozhatta a juhot, hogy normálisan végezze a dolgát” –mondta el Ven Dange a Camberra Times-nak.


A nagy bundájával népszerűséget arató juh a nyírás után teljesen felismerhetetlen lett. Mivel a bunda már a szemét is eltakarta eddig szinte vakon kellett élnie.
Azt azonban még csak találgatják hogyan bírta ki ennyi ideig ekkora teherrel az állat.


“Nagy valószínűséggel a juh leszakadt a nyájáról és az elmúlt években magányosan kóborolt a környéken” – mondták el az állatmentők.


Az azóta Chrisnek elnevezett juhot egyelőre megfigyelés alatt tartják. Az RSPCA szerint remélhetőleg nemsokára új otthona lesz és egy helyi farmer legelőjét veheti birtokba.

 

Forrás: lemon

Ajánló

Ajánló