A világ utolsó kézzel rajzolt földgömbjei



A Bellerby & Co.Globemakers csupán egyike azoknak a versenyben lévő cégeknek, amelyeknél napjainkban is emberi kezek hihetetlen pontossággal megrajzolják a Földbolygót.


Peter Bellerby 2008-ban alapította cégét, amely akkor született, amikor Bellerby édesapja nyolcvanadik születésnapjára készített egy földgömböt. A fiatalember ekkor jött rá, hogy az olcsó, de törékeny tárgy mellett dönt, vagy a drága antik modelleket választja a jövőben.

 

Nem választott egyik lehetőség közül sem. Helyette elkezdett rajzolni. A hihetetlen bonyolult munkafázisoknál kiderült, hogy tevékenysége sokkal költségesebb, mint ahogy azt ő elgondolta.


A fiatalember úgy belejött a rajzolásba, hogy egy stúdiót is nyitott és van egy csapata is, akik különféle méretű földgömböket rajzolnak.
Ezek az alkotások talán felérnek egy festménnyel is.


Ha a csapatba bekerül egy tehetséges tag, legalább fél éves gyakorlás kell ahhoz, hogy kézzel rajzolt képet elkészítsen!
A munka nagyon aprólékos és a fázisokba a mérések jelenthetik a legnagyobb problémát. Amennyiben a mérést elvétik, kárba vész az egész munka és az egészet újra lehet kezdeni.


Forrás: erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló