Óriási fenyőtoboz törte be a férfi koponyáját egy amerikai nemzeti parkbanA San Francisco Maritime National Historic park óriási tűlevelű fái között olvasgatott Sean Mace a haditengerészet veteránja még 2014 októberében. A hatalmas aláhulló 7 kilós fenyőtoboztól Sean súlyos agysérüléseket szenvedett.

A sérülés után a katona veteránt kórházba szállították, ahol megműtötték kétszer is, de a bírósági kereset szerint visszafordíthatatlan és súlyos agykárosodást szenvedett!
A sérült férfi a nemzeti parkot és a belügyminisztériumot perli kártérítésért. Sean Mace azt állítja, hogy a San Francisco Maritime National Historic park alkalmazottainak hanyagsága okozta sérülését. Ugyanis a nemzeti park alkalmazottai jól tudták, hogy a parkban egy veszélyes fajtól van szó, ami egy tájidegen betelepített ausztrál araukária okozott. A fenyő fajt az amerikai területre a felelősök még évtizedekkel ez előtt ültették el!

Az ausztrál araukária tobozának átmérője megközelítőleg elérheti a 35 centimétert is. Súlya pedig akár 18 kilogrammos is lehet!

Forrás: erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló