Ehető „tengeri szemét” csodás tengeri lények számára - videóA tengeri szemetet már a vízi állatok meg fogják enni. Még bajuk sem eshet tőle.


A találmány lényege a tengeri szemét csökkentése, illetve a halak, teknősök és egyéb tengerekben élő csodálatos élőlények megmentése. Az újfajta csomagolás egy egészen új átrendezést adhat a környezetvédelemben.

Ha egy sörös dobozt veszünk példának okáért nem hagyományos módszerrel gyártva, hanem az új módszerrel, akkor könnyen lehet, hogy mások is átveszik a floridai Saltwater sörfőzde ötletét. Egy rekesz sör pedig sok gyűrűt tartalmaz, amely összetartja a rekesz tartalmát. Hagyományos módon pedig a tengerbe belevetve az állatoknak akár a halálát is okozhatja.


A termékek csomagolásának gyűrűjét ugyanis Saltwater cég árpa és búza maradékából készíti, amely fogyasztható a tengeri állatok számára.


“Ahelyett, hogy megölnénk az állatokat, etetjük őket” – fogalmazott a floridai cég vezetője Chris Gove.

Az új gyűrűket a cég áprilistól tesztelte, amelynek eredményeit az Ocean Conservancy környezetvédelmi szervezet üdvözölte.


A cég komoly szándéka, hogy megelőzzék az ártatlan tengeri állatok vesztét a gyűrűs kőolaj alapú sörös, illetve üdítőitalos egység csomagolás segítségével.

Forrás: erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló