Aranyos állatok, amelyek halálosak lehetnek



A kedves külső csak megtévesztés a viperagyík, a lajhármaki, de a nyílméregbéka esetében is.Nem árt az óvatosság, ha állatokkal kerülünk szembe, mert még a legaranyosabbnak kinéző teremtés is képes ártani az embereknek, ha azok nem vigyáznak. Az alábbi állatok esetében ezért különösen fontos, hogy ne higgyünk a cukiságfaktornak!


Leopárdfóka: A szeplői miatt édes állat, megragadhatja az emberek lábát, és leránthatja őket a mélybe. Az erős állkapocs szorításából nincs menekvés.


Pfeffer rikító tintahal: A változatos színei nagyon szépek, míg a mérge rendkívül halálos.


Viperagyík: A lusta teremtmény bármikor beleolvad a környezetébe, ezért nagyon rosszul végződhet, ha meztelen lábbal rálép valaki, mert a harapása halálosan mérgező.


Elefánt: Hatalmas, kedves óriás, akinek mókás ormánya van. Ha megvadul, akkor nagyon veszélyes. Képzeljük csak el, hogy egy dühös elefántcsorda megindul!


Jávorszarvas: A mókás fejű állat, ha megijed, vagy dühös lesz, akkor olyan agresszívan reagál, hogy még az emberre is rátámad.


Medvék: Nagyon aranyos, sűrű, selymes bundájú állat, akinek hatalmas termete, karmai és fogai könnyen széttépheti az embert.


Lajhármaki: Olyan, mint egy kicsi ewok a Star Warsból, de a harapása mérgező. A mérget a könyöknél lévő mirigyek választják ki, amit a maki lenyalogat, így az összekeveredik a nyálával. A méreg halálos anafilaxiás sokkot vált ki az embernél.


Sisakos kazuár: Nagyon szép színei vannak, és a megjelenése igazán egzotikus, de 180 centi magasra is megnőhet. A leghalálosabb benne az egyik lábujján kifejlődő, hatalmas éles karom, ami igazi fegyver, ha harcról van szó. Mivel igencsak agresszív, ezért gyakran keveredik harcba, amiben veszélyes rúgásokkal támadja az ellenfelét. A sisakos kazuár képes kibelezni egy embert.


Rozsomák: Olyan, mint egy miniatűr medve, de ugyanakkor veszélyes ragadozó, mert az állkapcsa erős, a karmai pedig borotvaélesek.


Nyílméregbéka: Az apró és szép színű állatnak nagyon erős a mérge. A dél-amerikai indiánok ezt használták a nyilaik hegyén.


Gömbhal: Mókás, ahogy felfújja magát, de az már nem aranyos, hogy a gömbhal rendelkezik a világ második legmérgezőbb idegmérgével. A tetrodotoxin 1200-szor mérgezőbb a ciánnál.


Kékgyűrűs polip: Nagyon aranyos a kék gyűrűivel, ám olyan erős idegmérget tartalmaz, hogy az 26 felnőtt embert is megölhet. A helyzetet súlyosbítja, hogy még nincs ellenszer.


Majmok: A kinézetük és a viselkedésük miatt édesek, de könnyű őket felidegesíteni. Ha dühösek, akkor agresszíven támadhatnak. Emellett rengeteg veszélyes fertőzést hordoznak. A harapásukkal azonnal megfertőzik az embert.


Sörényes hangyász: Ártatlannak néz ki, de a karmai rendkívül kemények és élesek. Ha támad, akkor esély sincs a menekvésre.


Nagymacskák: Egyszerűen minden gyönyörű bennük, de rendkívül veszélyesek, hiszen eleve szeretnek lopakodni. Amikor támadnak, akkor a karmok és a fogak jelentik a legnagyobb veszélyt.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló