A titkos földalatti város húszezer embernek adott otthontTizennyolc emelet mélységben óvta a lakosságot, Cappadocia területén egy barlangrendszer. A felfedezést 1963-ban tette egy török férfi, amikor otthonában különféle felújításokat végzett.


A felújításkor a férfi az alagsorban ledöntött egy falat és egy titkos szobát talált.
Innen azonban egy alagutat vélt felfedezni, amely elvezetett Derinkuyu-hoz.

„A bizánci korszakban épült, konyhák hálózatából, istállókból, sírokból, kutakból, közösségi szobákból és iskolákból álló város bunkerként védhette csaknem 20 ezer lakóját az arab - bizánci háborúk, illetve a természeti katasztrófák idején. Hatalmas kőajtók óvták a bejáratait, hogy veszély esetén elhárítsák a betolakodókat” – tette közzé a Daily Mail.


Törökországban ez nem egyetlen felfedezés hasonló dolgokban. Azonban, ami Derinkuyu városában történt az nem mindennapi, hiszen jelenleg ez a legnagyobb földalatti város, amit Törökországban valaha felfedeztek.


Érdekes módon a több mérföldes alagútrendszer összeköttetésben van más településekkel.
Cappadocia a rejtélyes városai miatt is a turisták egyik kedvenc helye.

Napjainkban a tapasztalat ugyan dől, hiszen elképzelhető az is, hogy Törökországba nem érdemes menni turistának a súlyosan megkérdőjelezhető biztonság miatt, amely a terrorcselekmények számlájára írandó!


Forrás: blikk.hu

Ajánló

Ajánló