Inspiráló dolgot tett a depressziós tinédzser



Élete legrosszabb napján nem bántotta magát Amelia Hall, hanem inkább festett.Még felnőttek esetében is hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a depresszióra, hogy az egy kitalált betegség, amit az unatkozó emberek kreáltak maguknak, hogy mások rájuk figyeljenek és sajnálják őket.

Ha pedig gyerek állítja, hogy depressziós, akkor azt még jobban fél vállról vesszük, mert gyereknek semmi baja nem lehet ilyen fiatalon, ám valójában a depresszió egy nagyon is létező jelenség, ami nincs tekintettel az életkorra, ezért az sem érdekelte, hogy Amelia Hall csak tinédzser. A most 18 éves fiatal évek óta depressziós, a közelmúltban pedig úgy érezte, hogy ennél rosszabb már nem lehet.

Amikor a depressziósok igazán padlóra kerülnek, akkor általában önmaguk ellen fordulnak, például vagdosni kezdik magukat, de Amelia képes volt ellenállni a vágynak, és valami igazán inspirálót tett, amiről a Twitteren írt:

Hosszú idő után a mai nap volt a legrosszabb, de nem tettem kárt magamban. Megálltam, és inkább újraalkottam egy csodálatos festményt a bőrömön.”

Amelia, aki a manchesteri egyetemen tanul régészetet, az egyik kedvenc művésze, Vincent van Gogh híres alkotását az Éjjeli kávézót választotta. A lány három órán át festett, de azt írta, hogy egyáltalán nem volt könnyű elkészíteni a remekművet.

Körülbelül a felénél tartottam, amikor úgy éreztem, hogy legszívesebben lemosnám az egészet, és visszafeküdtem volna aludni. De most már nagyon örülök, hogy nem hagytam abba, hiszen végre valami csodálatosat mutathatok egy igazán rossz nap után ahelyett, hogy kárt tettem volna magamba. Mindegy, hogy mennyire tűnik rossznak minden, soha nem éri meg fizikailag bántani magunkat.”

Amelia a Twitteren osztotta meg a remekművét, amin jól látható, hogy milyen sokáig tarthatott, és milyen nagy munka volt elkészíteni. Szerencsére másoknak is tetszett az alkotás, amire rengeteg pozitív reakció érkezett.Az egyik hozzászóló ezt írta: „Nagyon gyönyörű, és sokkal jobb, mint az, ha kárt tennél magadban. Büszke vagyok rád! A stílusod csodálatos.”

Sokan biztatták Ameliát, főleg olyanok, akik maguk is tapasztalták, amit ő, vagy közeli hozzátartozó miatt ismerik az érzést. Az egyikük azt írta, hogy: „Én is átéltem ezt, de szeretném, ha tudnád, lesz ez még jobb.”

Egy másik komment így hangzott: „Remek ötlet. A lányom négy éve „tiszta”, nem tett kárt magában. Tavaly készült az első tetoválása, ami elrejti a hegeket.”

Rengetegen arról írtak, hogy mennyire büszkék a lányra, valamint őszintén elárulták, hogy hasonlón mentek keresztül, de sikeresen túljutottak a depresszión. Többeknek Amelia alkotása adott erőt a változtatáshoz, ám sokan azt is megjegyezték, ami valószínűleg a lányt is érinti, hogy hiába hagyják abba az önvagdosást, nehéz a hegekkel együtt élni, mert sokan megbámulják, elítélik őket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló