Sevnica, Melania Trump szülővárosa



Ismerjük meg a szlovén települést, ahonnan a first lady elindult útjára a Fehér Házig.Sevnica nevét kevesen hallották, ám ez néhány hónapja megváltozott, köszönhetően annak, hogy az új amerikai elnök felesége a szlovén kisvárosban jött a világra. A hirtelen jött népszerűséget próbálja is kihasználni az ötezer fős lakosság, hiszen Melania nevével ellátott termékkel szeretnék a kisvárosba csábítani a turistákat, akik a Sevnica felé vezető úton egy óriásplakáton láthatják a first lady-t.

Melania Trump (eredeti nevén Melanija Knavs) a gyermekkorát töltötte a településen, ahol ne számítsunk sok látnivalóra, de a mesés táj, a borospincék és a nyugalom kárpótol, főleg akkor, ha szeretnénk hétvégére kiszabadulni a város zajából.

Ha nem is vágyunk álmos kisvárosra, akkor is érdemes elutaznunk a közeli Szlovéniába, ahol csodás városok, kastélyok, finom ízek, havas hegyek elégítik ki a turisták minden igényét, ráadásul mindezért nem kell egy vagyont költenünk.

A szlovén fővárostól 60 kilométerre, a Száva-patján elterülő Sevnica érdekessége, hogy annyira ismeretlen város, hogy még a szlovénok közül se sokan hallottak róla. Ez azonban megváltozott. Most már mindenki tudja, hogy Melania Trump édesapja autókereskedést vezetett, az édesanyja, aki maga varrta a lánya ruháit, ruhagyári tervezőként dolgozott a városban.

A régi szomszédok és osztálytársak sztorikat mesélnek a first lady gyerekkoráról, akiről azt is elárulták, hogy kedves, csendes, nagyon jó lelkű kislány volt. Melania 15 évesen költözött el a szüleivel Ljubljanába, ahol egy évvel később egy fotós fedezte fel. A lány ekkor vágott bele a modellszakmába, és indult el a világhírnév felé.

Sevnica lakói büszkék Melaniára, és nagyon bíznak abban, hogy neki köszönhetően, egyre többen fogják felfedezni a mesés kisvárost, ahol nemcsak a borkedvelők találnak programot, hanem azok is, akiket a kultúra és a történelem érdekel.

Sevnica a Bizeljsko-Sremiška bortúra kiindulópontja. Az útvonal különleges látnivalók mellett vezet végig, és még télen is alkalom nyílik a kóstolóra a hangulatos pincékben, présházakban. Ha úgy döntünk, hogy ellátogatunk a kisvárosba, akkor érdemes március 10-én ott lennünk, mert ekkor rendezik meg a délután 3 órakor kezdődő 56. Szalámifesztivált, ami a tradicionális szlovén konyhát mutatja be.

(Forrás: life.hu)

 

Ajánló

Ajánló