Szájon át lélegeztette a kihűlt medvebocsot a férfi



Hegymászás közben talált rá a félholt állatra Corey Hancock, akinek nem volt szíve sorsára hagyni a medvebocsot.A rossz időjárásnak köszönhetően bukkant rá Corey Hancock arra a medvebocsra, aki félholtan hevert egy szikla oldalában. A nem mindennapi kaland azzal kezdődött, hogy a férfi úgy döntött, hogy kihasználja a száraz időt, és hegyet fog mászni az oregoni Santiam River Trail vízesésekkel tarkított ormok között.

 

Pechjére eleredt az eső, ami a North Fork feletti útvonalon kapta el. Mivel Hancock nem rendelkezett megfelelő felszereléssel, ezért visszaindult. Amikor kiért a hegygerincnél lévő tisztásra, akkor észrevette a medvebocsot.

 

Habár Hancock látta, hogy nagyon rossz állapotban van az állat, eleinte nem merte megközelíteni, mert tudta, hogy a medvék fél kilométerről képesek kiszagolni az embert, ráadásul veszélyes képzetlenül befogni egy vadon élő állatot.

Végül a saját gyermekére gondolt, ezért úgy döntött, hogy a saját bőrét kockáztatva, de megmenti a bajba került kisállatot, akit a flanelingébe csavart, hogy felitassa a vizet, majd egy félig esőálló lepelbe helyezte.

A férfi gyorsan visszarohant az autójához, hogy segítséget hívjon, és készített egy képet a medvebocsról, amit feltöltött a Facebookra, hogy gyorsabban segítséget kapjon, majd elindult az autóval.

Vezetés közben kétszer kellett félreállnia, hogy szájon át lélegeztesse a kisállatot, akin az első állatorvos nem akart segíteni, mert elmondása szerint, nem foglalkozik vadon élő állatokkal. A következő megkeresés a Santiam River Trail-től 57 kilométerre lévő Turtle Ridge Wildlife Centerbe irányította a férfit, akit az ott dolgozó Mary felkészülten várt, hogy azonnal segítsen a medvebocson, Elkhornon, akit a megtalálásának helye után kapta a nevet.

Miután sikerült felmelegíteni teljesen kiszáradt, halálközeli állapotba került medvét, Mary az otthonához közeli megfigyelőállomásra vitte, hogy ott folytassa a gyógyítását. Hancock hősies tettet hajtott végre, ám ezzel vannak, akik nem értenek egyet.

A negatív kommentek és megkeresések között volt, aki azt írta, hogy azonnal értesítenie kellett volna az Oregon Department of Fish and Wildlife-ot (az oregoni természetvédelmi terület hivatalát) és a rendőrséget. Mások szerint a medvebocs anyja direkt hagyta ott a kicsinyét, amíg élelmet keres.

A kritizálásra Hancock annyit reagált, hogy szerinte ő volt az egyetlen esélye a medvének arra, hogy életben maradjon. Hancock, akinek lehetősége van nyomon követni Elkhorn állapotát és a rehabilitációját, ezzel zárta a történetet:

Nem egyszerű az élővilággal kialakított kapcsolatunk, nekem pedig nehéz egyetértenem azokkal a szabályokkal, amelyek arra köteleznek, hogy ne foglalkozzunk a legszebb erényünkkel, ami az, hogy képesek vagyunk együtt érezni más fajokkal, akiknek osztozunk a szenvedésükben, és beavatkozunk, ha segíteni kell rajtuk.

Amikor úgy döntöttem, hogy segítek és felvettem Elkhornt, akkor azért futottam, mert tudtam, hogy hatalmas veszélyben vagyunk. Feltettem az életemet a megmentésére, és ezt újra megtenném, ha kellene. Szerintem ti is.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló