Tuvalu jó búvóhely, ha kitör a III. világháború



Országok, ahol biztonságban lehetünk, ha rosszabbra fordulna a helyzet.2017-ben be kell vallanunk, hogy már akkor komoly gondban lehetünk, ha a nyaralást tervezzük, hiszen nem elég azt mérlegelnünk, hogy városlátogatásra, természetjárásra vagy tengerparti lazulásra vágyunk-e a legjobban, hanem arra is gondolnunk kell, hogy hol érezhetjük biztonságban magunkat.

Sajnos szinte naponta hallani olyan félelmetes híreket, amelyek alapján nem egy ember attól retteg, hogy hamarosan kirobban a III. világháború, akkor pedig nem sokan tudják, hogy mégis mit tehetnének a saját biztonságuk érdekében.

Az alábbi listán olyan országok szerepelnek, ahol menedéket találhatunk, de remélhetőleg, erre soha nem lesz szükségünk.

Bhután: Elsősorban az egyedülálló elhelyezkedése miatt lehet tökéletesen menedék, ha bekövetkezne a III. világháború. A Himalája természetes védőfalként magasodik az ország fölé, ami politikailag elszigetelt, tehát a vezető nagyhatalmaknak egyáltalán nem érné meg támadást indítani Bhután ellen.

Tuvalu: A Csendes-óceánon terül el a sziget, ami semleges területnek számít a háborúk szempontjából. Tuvalu mindentől távol van, a lakossága elenyésző, forrásai pedig „jelentéktelenek”. A nagyhatalmaknak nincs oka arra, hogy megtámadja a szigetet.

Izland: Mindent elárul az ország helyzetéről az, hogy a Globális Béke Index 2015-ös listájának az élén végzett. Izland hasonló adottságokkal rendelkezik, mint az eddig felsorolt országok.

Írország: Az ország gazdasága felfelé ívvel, a nemzete pedig gyorsan fejlődik, de mégsem nevezhető potenciális támadási célpontnak. Ez annak köszönhető, hogy politikailag független, nem NATO tag, és hadi szempontból is semleges.

Fidzsi-szigetek: A Csendes-óceánon található, meseszép szigetország, biztonságos környezettel vár ránk. A Fidzsi-szigetek ritkán keveredik interkontinentális konfliktusba, ráadásul kevesen élnek a területen.

Új-Zéland: Stabil demokrácia, visszahúzódó természet. Az ország nem vesz részt a jelentős kulturális vagy interkontinentális viszályokban, tehát biztonságban érezhetnénk magunkat itt.

Grönland: Dánia társországa napjainkban is autonóm terület, tehát elmenekülhetünk Grönlandra, ha nem szeretnénk harcolni.

Svájc: Mindig is a semlegességéről volt híres az ország, de az is növeli a biztonságát, hogy erős a hadereje, a hagyományai, és a belbiztonsági rendszere, tehát Svájcban is kivárhatjuk, amíg elül a vihar.

Chile: Dél-Amerika legstabilabban fejlődő, gazdag országa, amit az Andok ölel körbe. Itt is biztonságban érezhetnénk magunkat, ha kitörne a III. világháború.

Málta: A történelem jól bizonyítja, hogy kicsi a bors, de erős, hiszen a kis területű Málta sikeresen ellenáll a hódítóknak, és még a legnagyobb uralkodók is kudarcot vallottak, amikor megpróbálták rátenni a kezüket az országra.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló