Titkos társaságok



Az öt misztikus rend, ahova csak kivételes emberek juthatnak be.Rózsakeresztesek: A titkos társaság modern alapítója Johann Valentin Andreae, aki XVII. században létrehozott egy iskolát, ahol az evangélikus-keresztény-ezoterikus tanok keverékét oktatták. Magát a rózsakeresztes testvériséget azonban nem ő, hanem Christian Rosenkreutz alapította a XV. században.

A társaság elve volt, hogy minden tag gyógyít, de ezért nem kérnek cserébe semmit, illetve megígérték, hogy gondoskodnak utódról, aki követi őket ebben. Rosenkreutz idejében a rendnek nem több, mint nyolc tagja volt, mind tudósok.

Szabadkőművesek: A rend keletkezési helyeként Franciaországot és Angliát lehetne megjelölni, méghozzá a XVIII. század óta, ugyanis 1723-ban adta ki az Első Angol Nagypáholy a szabadkőműves alkotmányt.


A társaság több országban és több páhollyal rendelkezik. A legtöbben csak férfiakat fogadnak be, ám akadnak, ahol nők is lehetnek tagok. A szabadkőművesek olyan erkölcsi értékeket követnek, mint az egyenlőség, a humanizmus, a szellem-, politika- és vallásszabadság.

A szabadkőművesek eredtéről rengeteg misztikus legenda ismert. Valószínűleg pont ez a rejtélyesség az oka annak, hogy az egyház és sokan mások azt feltételezik, hogy a szabadkőművesek okkult szertartásokat tartanak, sátánisták, vér- és állatáldozatokat mutatnak be, illetve orgiákat tartanak.

Koponya és Csontok: Az amerikai Yale egyetem legrégebbi és legelőkelőbb diáktársasága, ahova csak meghívásos alapon lehet bejutni. A rendet 1832-ben alapította William Huntington Russell és Alphonso Taft.

A rend 1879 óta minden év tavaszán 15 új taggal bővül, jelenleg pedig 800 ember tartózhat hozzá. Eleinte csak fehér protestáns férfiakat vettek fel, de 1992 óta nőket is hajlandóak bevenni maguk közé.

Tag csak az lehet, aki sikeresen átesett a beavatási szertartáson, amit a központi épületben, a Tomb-ban tartanak. A jelöltre először az újjászületés rituáléja vár, ami úgy néz ki, hogy iszappal teli medencében kell meztelenül fürödnie, miközben a többi egyetemista tag őt bámulja, majd kikérdezik a magánéletéről. Természetesen csak őszintén szabad válaszolni.

Ezt követően a jelölt új ruhát és új nevet kap, majd megmutatják neki a társaság múzeumát, ahol állítólag megtalálható a legendás apacsvezér Geronimo és a mexikói szabadságharcos, Pancho Villa ellopott koponyája.

Végül a társaság átmegy a rend tulajdonát képező Deer Island-re, ahol a jelölt esküt tesz, majd megkapja a 15 ezer dolláros csekket. Innentől kezdve minden héten kétszer részt kell vennie egy szigorúan titkos szeánszon.

Ordo Templi Orientis (O.T.O): Keleti Templomosok Rendje egy testvéri és vallási szervezet, amit 1895-ben alapított Carl Kellner, Heinrich Klein, és Franz Hartmann. 1910-ben csatlakozott Aleister Crowley, aki híres angol okkultista és író volt, majd 1920-tól ő vezette a titkos társaság angol ágát.

A titkos társaság beavatásának a célja, hogy az allegóriák és a szimbólumok segítségével bevezessék az embert a Természet misztériumaiba, miközben arra törekszenek, hogy a tagok felfedezzék a saját identitásukat.

Az Arany Hajnal Hermetikus Rend: 1888-ban alakult meg Angliában a Golden Dawn, vagyis az Arany Hajnal okkultista rend. A két alapító Dr. Wynn Westcott és Samuel McGregor Mathers volt. A titkos társaság tagjai közelebbről is megismerkedhettek a mágiával és óriási spiritualitás tudással gazdagodhattak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló