Szabadságra mehet a frissen szakított alkalmazott



Munkahelyek, ahol a vezetőség törődik a beosztottak jólétével.A cégek vezetőit általában az érdekli, hogy a beosztottak keményen dolgozzanak és profitot termeljenek, azzal pedig nem törődnek, hogy egyébként hogy érzi magát az alkalmazott, ám a világon akad néhány vezető, aki tudja, hogy az elégedett és boldog beosztott sokkal jobb teljesítményre képes.

Dan Price megosztotta a bevételt az alkalmazottaival: A Gravity Payments alapítója, Dan Price úgy döntött, hogy minimum 70 ezer dollárral emeli minden alkalmazotta bérét úgy, hogy arra rámegy a saját bevétele. A hálás beosztottak hat hónapig spóroltak, hogy meglepjék a világ legjobb főnökét azzal a Teslával, amire Dan régóta vágyott, de nem tudta megvenni, miután elosztogatta a pénzét.

Lee McAteer az irodát óriási labdamedencévé alakította át: A manchesteri székhelyű Invasion tulajdonosa hatalmas labdamedencévé alakította át az irodát. A 250 ezer labda ugyan nem változtatta meg az alkalmazottak életét, mégis Lee McAteer boldogságot és jó hangulatot adott a munkásainak.

Chatri Sityodtong 400.000 fontot költött arra, hogy 100 alkalmazottját a Maldív-szigetekre küldje vakációzni: A küzdősportban érdekelt Evolve cég alapítója, Chatri Sityodtong úgy gondolta, hogy a munkatársai megérdemlik a jutalmat, hiszen az ő szorgalmuk is kellett ahhoz, hogy a vállalat évente 30 százalékos növekedést érjen el.

A BrewDog sörfőzde vezetősége egyhetes szabadságot ad annak a munkatársának, aki befogad egy kutyát: Korábban megengedték, hogy az alkalmazottak bevigyék magukkal az új kedvencet, ám most már inkább egyhetes fizetett szabadságot adnak annak a dolgozónak, aki menhelyről visz haza egy kutyát.

A Hime&Co vezetősége szabadnapot ad azoknak a női alkalmazottaknak, akik éppen szakítottak párjukkal: A marketingcégnél a 20 év körüli nők egy, a 25 évnél idősebbek kettő, a 30 év felettiek pedig három szabadnapot kapnak arra, hogy rendbe tegyék a lelkivilágukat.

Savji Dholakia eltökélt szándéka volt, hogy 5 év alatt minden beosztottját lakáshoz és autóhoz juttassa: Gyémántkereskedelemmel foglalkozik a Hare Krishna Exports nevű indiai cég, aminek vezetője, Savji Dholakia elhatározta, hogy 2016 áprilisában összesen 1260 autót és 400 lakást ajándékoz a legjobban teljesítő alkalmazottainak.

Stefan Sagmeister hétévente egyéves szabadságot ad alkalmazottainak: A Sagmeister&Walsh tulajdonosa, és híres grafikus, Stefan Sagmeister úgy gondolja, hogy az ember könnyen kiég és alkotói válságba kerül, ha művészként nincs elég szabadsága.

Alex Rios autót vett a szakácsának, aki elkésett a munkából: Veronica Solis bebizonyította, hogy ő a legideálisabb szakácsnő az Alex Rios által üzemeltetett óvodába. A daganatos betegséggel küzdő asszony kitartása inspirálóan hatott a főnökére, akit az egyik nap azzal hívott fel a zokogó Veronica, hogy vegyen fel mást, mert a tömegközlekedés miatt el fog késni a munkájából, ez pedig rossz fényt vetne az intézményre.

Alex nem rúgta ki a nőt, hanem úgy döntött, hogy van elég pénze arra, hogy meglepje egy autóval az alkalmazottat.

Az Asana dolgozóit kitűnő ebéddel és csokoládéval vendégeli meg: A cég vezetői úgy gondolták, hogy a finom és egészséges ételek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottak munkateljesítményére, ezért első osztályú szakácsokat vettek fel, hogy minden nap kitűnő ételeket ehessenek az alkalmazottak, akik elegendő csokoládét is kapnak az irodájukba.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló