Napjainkban úgy él a házaspár, mintha az 1800-években élne



A házaspár az 1880-as évek szerinti, általuk kialakított otthonában éli életét.

Az élelmiszert hűtőládában tárolják, fatüzelésű kandalló mellett melegszenek és ugyanúgy főznek fatüzelésű spóron. Könyveket olvasnak esténként mécses mellett és korhoz hű biciklikkel jutnak el utazásuk során.

„Immár hét éve fűzőt hordok éjjel-nappal. Olyan, mint egy ölelés, ami sohasem múlik el!” - mondta Sarah Chrisman, aki boldog házasságban él 38 éves férjével, Gabriellel.


Amikor Sarah a washingtoni Port Townsend utcáin régimódi öltözetben jár-kel, néha beszólnak neki a nők, ami számukra ez olyan nyomasztó.


A kislányok édesanyjuktól megkérdezik, hogy vajon hercegnőt látnak. Az idős férfiaknak pedig első szerelmük jut eszükbe, amikor meglátják Sarah-t.

A szenvedély akkor kezdődött, amikor Sarah férje 2009-ben ajándékba poénből egy fűzőt adott neki szülinapjára. A feleség megtapasztalta az ellenkezőjét a fűzővel kapcsolatban, hogy az milyen kényelmetlen és egészségtelen.


A házaspár rájött, hogy a XIX. századi élet valójában sokkal másabb lehetett, mint ahogyan azt mi modern kori emberek elképzeljük.


A pár azon az állásponton van, hogy más kultúrával is meg kell ismerkedni és azt be lehet építeni az ember hétköznapjaiba. Így voltak ezzel ők is, akik alapjában véve is rajongtak ezért a korért.

Amikor mindennap Gábriel munkába indul, Sarah felveszi a fűzőt és szoknyát. Bevásárol és elvégzi a napi házimunkát, amíg férje haza nem ér.


Sarah idejébe még az is belefért, hogy töltős tollával írt könyvet. A mai technika „ördöge” miatt azonban a könyvet kénytelen volt interneten keresztül eljuttatni kiadójához.


A pár ezt az életet nem fanatikusan végzi, hiszen az internet, az autó számukra is mindennapi használatban van. Gábriel nem tudna autó nélkül a munkahelyre eljutni. A Skype helyett azonban szívesebben használnának távírót.

Mindenesetre a házaspárt a viktoriánus kor szeretete közelebb hozta egymáshoz.

Általánosságban véve, ha azt vesszük, van élet a televízión és a mobiltelefonon kívül is.

Egy jó beszélgetés például mindennél többet ér, mint ahogyan a szabadtéri főzés, túrázás és egy kiadós kerékpározás.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Ajánló

Ajánló