Az építőmunkásoké az egyik leghalálosabb szakma Amerikában



Lista az USA legveszélyesebb munkáiról egy álláskereső portál felmérése szerint.Az életben csak az a biztos, hogy egyszer meghalunk. Nem tudjuk, hogy mikor és hogyan, de azt sejthetjük, hogy a választott szakmánk mennyire lehet életveszélyes. Vannak munkák, amelyekben kicsi a valószínűsége annak, hogy az fogja okozni a halálunkat, de más szakmák esetében, a munkaidő minden másodpercében veszélyben foroghat az életünk.

Egy álláskereső portál listát készített az USA legveszélyesebb munkáiról. Íme!

Építőmunkás: Magyarországon is szinte hetente hallani olyan híreket, amelyek arról szólnak, hogy építőmunkásokat ért halálos baleset, mert lezuhant a magasból, ráesett, vagy maga alá temette valami.

A különféle épületek felhúzásán dolgozó munkások élete folyamatos veszélynek van kitéve, hiszen ki vannak szolgáltatva a magasságnak, az időjárási viszonytagságoknak, az őket tartó gépeknek és az emberi hibáknak.

Rendőr: A felmérés szerint a rendőröknél is magas a halálozási arány Amerikában. 2014-ben 134-en, 2015-ben 67-en haltak bele ebbe a szakmába, ami testileg és lelkileg is megviseli az embereket, akik jól tudják, hogy a nap minden percében veszélyben forog az életük.

Kamionsofőr: 2013-ben készítettek egy kutatást, ami szerint elképesztően nagy veszélyben töltik a napjaik minden percét a kamionsofőrök, akiknek 60 százaléka belehal a munkába, vagy súlyos sérülést szenved.

A legtöbb kamionsofőr hetente 70 órát dolgozik, emiatt alig tudnak figyelni a forgalomra. Nekik azzal is számolniuk kell, hogy más autósok figyelmetlensége miatt szenvednek balesetet, ami halálos is lehet.

Favágó: Hatalmasra nőtt, terebélyes fák, éles szerszámok kockáztatják a favágók életét, akiknek szakmájában ez csak kettő a nehézségek közül. A pengeélen táncoló favágók általában egyedül dolgoznak a fák lobjai között, ahol csak saját magukra számíthatnak. Itt elég egy aprócska hiba, és kész a baj, ami súlyos sérüléshez, vagy még rosszabbhoz vezethet.

Katona: Régen a katonaság biztos, jó szakma volt, de napjainkban ezt tartják a legveszélyesebb, a legstresszesebb és a legrosszabb munkának. A katonáknak folyamatosan félteniük kell a testi épségüket, állandóan idegeskednek és még a fizetésük is rossz.

Pilóta: A pilóták fenyegetettsége nagyban függ attól, hogy hol dolgoznak. A felmérések szerint az utasszállító repülők esetében kevesebb baleset történt az elmúlt években, mint a légitaxik, a charterjáratok és a légimentők esetében, ahol tavalyhoz képest sokkal többen szenvedtek halálos balesetet

Tűzoltó: Egy 2013-as felmérésből kiderült, hogy a tűzoltók 31 százaléka halt bele a munkájába, 14 700 lánglovag pedig súlyos vagy kevésbé súlyos sérülést szenvedett. A tűzoltók munkájában a legnagyobb veszélyt a túlterheltség, az esések, az elcsúszások, a műszaki és a felszerelési hibák jelentik.

Állatorvos, állatvédő: Akik nem csak a háziasított állatokkal foglalkoznak, hanem a vadon élő példányokkal is, sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, hiszen a vadon élő állatok viselkedése kiszámíthatatlan. A fizikai sérülések mellett a lélek sincs biztonságban.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló