Soha nem találták meg Amelia Earhart, a női úttörő holttestét



Ismert emberek, akiknek eltűnése a mai napig rejtély.Amelia Earhart: Az 1897-ben született amerikai nő igazi úttörő volt, ugyanis a XX. század elején forradalmi tettnek számított, hogy pilótaigazolványt szerzett, 23 évesen pedig női magasságrekordot állított be.

Miután Charles Lindberg 1927-ben egyedül átrepülte az Atlanti-óceánt, Earhart Wilmer Stutz pilótával és Lou Gordon navigátorral 1928-ban repült át az óceán felett. 1932-ben egyedül tette meg ugyanezt a távot a pilótanő, aki annak ellenére le tudott szállni Írország partjainál, hogy viharba került, elromlott a magasságmérője, majdnem lezuhant és több technikai gondja is akadt.

1937-ben Föld körüli útra indult és megfogadta, hogy ez lesz az utolsó hosszú távú repülése. A pilótanő 1937. június 1-jén indult Miamiból Fred Noonan navigátorral. Június 2-án Earhart időjárás jelentést kért, valamint jelezte, hogy alacsony az üzemanyagszint. Ez volt az utolsó kommunikációja.

1991-ben találtak egy gép darabot, amit 2014-ben a Kiribatihoz tartozó Nikumaroro-atollon sikerült azonosítani. Amelia Earhart és Fred Noonan holtteste soha nem került elő.

Harold Holt: Ausztrália miniszterelnöke 1908-ban született, és 27 évesen kezdett foglalkozni a politikával, majd több, mint 30 évet töltött az ausztrál parlamentben. A politikus magánélete tele volt kétes ügyekkel.

1966. január 26-án Ausztrália miniszterelnökének választották. 1967. december 7-én, vasárnap délután a politikus kedvenc helyén, a Cheviot Beachen tűnt el. A rendőrség búvárokkal és helikopterrel kereste Ausztrál miniszterelnökét, de nem találták meg. Két nappal később halottnak nyilvánították.

Roald Amundsen: A norvég kutató először érte el a Déli-sarkot az expedíciójával, 1914. december 14-én. Később ő hajózott át elsőként az Északnyugati átjárón, ráadásul ő volt az első a világon, aki járt az Északi- és a Déli-sarkon.

1925-ben Amundsen Lincoln Ellsworth, Umberto Nobile és még három másik ember társaságában megpróbálta átrepülni az Észak-sarkot. A csapat két géppel, Alaszkából indult, de a sarkot nem érték el.

1926-ban egy nagyobb csapattal, valamint Ellsworth és Nobile társaságában újra útnak indult Amundsen. 1928-ban Umberto Nobile léghajója, az Italia lezuhant. A kutató 1928. június 4-én indult, hogy repülővel megmentse a társát, de ő is eltűnt.

Jimmy Hoffa: 1913-ban született az amerikai Teamsters szakszervezet elnöke, aki 20 évesen sztrájkot szervezett, majd gyorsan hírnevet szerzett azzal, hogy keményen kiállt a munkásokért. Később kiderült, hogy Hoffa jó kapcsolatot ápol a szervezett bűnözéssel.

1975. július 30-án, egy Detroit-környéki étteremből tűnt el, miután egy New Jersey-i szakszervezeti vezetővel és a detroiti maffia egyik vezetőjével volt találkozója. A férfi innen hívta fel a feleségét, hogy tájékoztassa, a partnerei késnek.

Ezt követően senki sem tudja, hogy hova tűnt az egykori szakszervezeti vezető, akit 1982-ben halottá nyilvánították. Évtizedekkel később az alvilág egyik bérgyilkosa Richard Kulinski azt állította, hogy ő ölte meg Hoffát.

2004-ben Frank Sheeran, a maffia egy másik bérgyilkosa írt arról az életrajzi könyvében, hogy hogyan végzett a férfival. Az FBI utoljára 2014-ben járt utána egy nyomnak, de akkor sem találták meg Hoffa holttestét.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló