Fura dolgokat látnak az emberek a tömegkatasztrófák helyszínein



Például szökőár, repülőgép szerencsétlenség és terrortámadás közelében is különös dolgokról beszélnek a túlélők.Hosszan lehetne vitatkozni azon, hogy paranormális jelenségeket látnak-e az emberek a katasztrófák helyszínein, vagy csak az élénk fantázia űz gúnyt a közelben élőkből? Ami biztos, hogy a súlyos tragédiák közelében rengetegen számolnak be megmagyarázhatatlan dolgokról.

Akik nem tudtak elrepülni: A chicagói O'Hare Nemzetközi Repülőtér közelében élők mesélték, hogy különös emberek kopogtattak az ajtajukon, és a csomagjaikat keresték. Ezt a jelenséget egy 1979-es légi katasztrófa számlájára írták. A balesetben egy repülőgép, nem sokkal a felszállás után, felrobbant. A fedélzeten 271 ember halt meg.

Szellemutasok Thaiföldön: 2004 karácsonyán 230 ezer embert ölt meg a szökőár. Egy rémült taxisofőr arról számolt be, hogy egyszer, amikor hét utast vett fel, akkor azok hirtelen eltűntek. Egy másik helyi a cunami miatt vesztette el a családját. Ő akkor ijedt meg, amikor felvette a szüntelenül csengő telefont. A vonal túlsó végén az elhunyt rokonok könyörögtek, hogy mentsék ki őket a hamvasztó lángok közül.

A 9/11-es nővér: A 2001. szeptember 11-én történt terrortámadás túlélői közül többen arról beszéltek, hogy amikor a tragédia során tűz keletkezett az épületekben, akkor megnyugtató kisugárzású emberek óvták és vezették őket.

Egy rendőr, aki az épületmaradványoknál dolgozott a támadás utáni napokban, látott egy második világháborús vöröskeresztes egyenruhát viselő nőt, aki szendvicsekkel megrakott tálcát cipelt. A rendőr többször is látta a szellemet, akárcsak egy nyugdíjas nyomozó.

A Titanic szelleme: Edward J. Smith, a Titanic kapitánya soha nem szerette a hajót, ami rossz érzéseket keltett benne. A hajószerencsétlenség óta több legenda is született arról, hogy látták a kapitány szellemét. 1977-ben ez kirándulóhajó fedélzetén pillantották meg Edward J. Smith alakját.

Szellemutasok Japánban: A 2011-es Tohoku cunami több, mint 16 ezer ember életét oltotta ki. A tömegkatasztrófa óta, az abban leginkább érintett városokban, a taxisok sokszor beszélnek arról, hogy gyakran szellemutasokat vesznek fel.

Kísértetek a mélyben: A XIX. század közepén adták át a londoni metró első vonalát, ami miatt sokan attól féltek, hogy a föld alá fúrt alagút gonosz eredetű energiákat ébreszt fel. Ami biztos, hogy a pestisjárvány idején négyezer halottat az Aldgate megálló környékén temettek el. 2005-ben egy régészeti ásatás során 238 sírt tártak fel. A régészek ekkor látták, hogy a korábbi metróépítés során több holttestet kettészeltek.

A londoni metróhoz kapcsolódó egyik legismertebb szellemtörténetben a metróban dolgozó egyik munkás véletlenül ráesett a sínekre. A munkás testén húszezer voltnyi áram futott át, ám ennek ellenére, életben maradt. A szemtanúk közül többen is azt állították, hogy látták, hogy egy szellemszerű öreg hölgy térdel a szerencsétlenül járt munkás mellett, akinek a haját cirógatta.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló