Félelmetes városi legendák



Szellemtörténetekkel riogatják egymást az emberek világszerte.Utazásaink során rengeteg városi legendával találkozhatunk, amelyek lehetnek régiek, de egészen újak is. Ezek az utcai mendemondák általában abban hasonlítanak egymásra, hogy alaposan ráhozzák az emberre a frászt, hiszen gyakran horrorba illő dolgokról szólnak.

Íme néhány a legfélelmetesebb városi legendák közül!

Szellemkocsi: 1887-ben, Dél-Afrikában mesélte el ezt a rémisztő legendát Alfred Ellis őrnagy. A történet főszereplője négy férfi, Lutterodt, Seururier, Anthony de Heer, és egy meg nem nevezett illető.

A társaság Cape Town-ba utazott, majd onnan Ceresbe és Beaufortba indultak egy kocsival. Ezt a területet „szellemrégiónak” is nevezték, éppen ezért lehetett ijesztő, amikor hajnali 3 órakor a lovak megmakacsolták magukat és nem voltak hajlandóak tovább haladni az úton.

A társaság ekkor meghallotta, hogy egy másik lovaskocsi közeledik feléjük. Ezt a kocsit 14 húzta. A meg nem nevezett látogató, Seururier és Lutterodt kardot rántva ugrott le a kocsijukról. De Heer viszont azt kérdezte egyiküktől, hogy hova mehet a másik kocsis, mire azt a választ kapta, hogy „a pokolba”.

Hirtelen eltűnt a másik lovaskocsi. Egy héttel később egy sziklafal alján megtalálták de Herr holttestét, a kocsijával és elpusztult lovaival együtt.

A Studley lány: Évekkel ezelőtt egy Reddit felhasználó, aki a virginiai Mechanicsvillben él, elmesélte ezt a legendát, amely szerint Mechanicsvillben van egy kanyargós út, a Studley Road. Régebben egy közeli kis házban élt egy kislány az anyjával és az alkoholista apjával.

Az egyik éjszaka az apa dührohamot kapott és agyonverte a feleségét. A kislányt is súlyosan bántalmazta, majd öngyilkos lett. A kislány túlélte a brutális támadást, de az arca szörnyen nézett ki. A gyermek véres pizsamájában indult a Studley Road felé, hogy segítséget kérjen, de útközben meghalt.

A felhasználó szerint a kislány szelleme máig a Studley Road-on kísért. Állítólag az autósok előtt bukkan fel a semmiből, de akadtak, akik a sikolyát hallották.

El Silbon: Venezuela és Kolumbia területein ismert El Silbon legendája. A rémtörténet arról szól, hogy ez a lény csontokat cipel a zsákjában. El Silbon egy Venezuelában élő kisfiú volt, akinek nem születtek testvérei.

Mivel a szülei rettenetesen elkényeztették, ezért a gyerek idővel gonosszá vált. Egyszer szarvast akart vacsorázni, de az apja nem tudta kiszolgálni a fia igényei, emiatt El Silbon kitépte a férfi beleit, amiket odaadott az anyjának, hogy főzze meg.

Végül a nagyapa állította meg a gyereket, akit felgyújtott, a sebekre chilit és citromot kent, majd egy zsákban átadta neki az apjai csontjait. Állítólag El Silbon családokhoz látogat. Ha sikerül nesztelenül bejutnia a házba, akkor megöli a családot. Ha észreveszik, akkor szerencsét hoz az ott élő családra. A legenda rémisztő tanmese arról, hogy miért ne kényeztessük el a gyerekeket.

A Poincianai nő: Ausztrália tele van rémisztő legendákkal. Ezek sorába tartózik az, amelyik arról a fiatal nőről szól, akit japán halászok erőszakoltak meg Darwin East Pointjében. Később a nő rájött, hogy terhes, ezért felakasztotta magát egy poincianai fára.

A nő gyönyörű, fehér jelenésként ölt formát, hogy így csábítsa el, majd ölje meg a férfiakat, akiknek megeszi a belsőségeiket East Point-ban. Állítólag, ha valaki éjjel kimegy és kimondja a szellem nevét, akkor megidézi a nőt. Egy sikítás jelzi, ha a rituálé sikeres volt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló