Újabb filmben jelenik meg Joker



Ismerd meg Batman legnagyobb ellenségének legérdesebb eredettörténeteit!Habár már rengeteg filmben és képregényben jelent meg, a filmesek mégis úgy gondolják, hogy Batman egyik leghíresebb gonosztevője, Joker, megunhatatlan karakter. Erre utal az is, hogy a szereplő nemcsak az Öngyilkos osztag folytatásában jelenik meg, hanem hamarosan önálló filmet is kap.

Joker múltja annyiféle, ahány feldolgozást eddig kapott. Ezek némelyike felejthető, ám akad néhány igen ötletes megoldás is. Íme!

Joker és a DC Moziverzum: Nem volt egy kiemelkedő film a 2016-ban bemutatott Öngyilkos Osztag, amiben David Ayer rendező és társai meg sem próbáltak színt vinni a Jared Leto által megformált Joker eredettörténetébe. A filmesek a legelső elképzelést vették alapul, a kemikáliát, amit csak annyival egészítettek ki, hogy Joker ugyanezzel keresztelte meg a Margot Robbie által életre keltett Harley Quinnt.

Jerome és Jeremiah: A Gothan című tévésorozatban Joker egy nagyon jó eredettörténetet kapott. A szériában az egykori cirkuszi munkás, Jerome, több évadon keresztül produkált a Bűn Bohócához hasonló karakterisztikákat, emiatt sok rajongó már biztosra vette, hogy ő fog Jokerré változni.

A negyedik évadban azonban Jerome gyilkosság áldozatává válik, ám a halála előtt még el tudott küldeni egy csomagot az ikertestvérének, Jeremiah-nak. A küldeményben mérgező nevetőgáz volt, amitől Jeremiah megőrült. Most már szinte borítékolható, hogy Jeremiah lesz Joker, de persze lehet, hogy tévedünk, és valami más csavarral állnak elő a sorozat írói az utolsó évadban.

Joker fekete-fehérben: Az „Esettanulmány” című fekete-fehér antológiasorozatban előkerült Joker Red Hood-féle eredettörténete, ám azon változtattak, ugyanis Jokert nem a káosz ügynökeként mutatták be, hanem egy hideg, számító gazemberként.

Ebben a sztoriban Red Hood azért veszi fel a Joker személyazonosságot, mert elege lett a hétköznapi gengszter életből, ráadásul csak megjátssza az őrültet, hogy ezzel a viselkedéssel megússza a kivégzést.

Joker A sötét lovagban: Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a 2008-as Jokert, akit Heath Ledger testesített meg. A sötét lovagban Jokernek nem csak egy eredettörténetét ismerhetjük meg, hiszen egyfelől kiderül, hogy az erőszakos apja vágta fel a száját szinte fültől fülig, másfelől Joker ugyanezt megteszi saját magával, hogy felvidítsa a feleségét, aki erre elhagyja.

Habár mindez nem tűnik úgy, hogy igaz lehet, mégis A sötét lovag legnagyobb rajongói elszántan próbáltak olvasni a sorok között, és arra jutottak, hogy az itteni Joker katona lehetett, ugyanis ez magyarázatot adhatna a fegyverekben, robbanószerekben való jártasságára és a pusztítás iránti olthatatlan vágyára.

Gyilkos tréfa: Alan Moore egyik remekműve az 1986-ban bemutatott Gyilkos tréfa, ami alapvetően a korábban bemutatott történetekből építkezett, de azt nyakon öntötte egy nagy adag tragikummal. A sztoriban Joker egy vegyi üzemben dolgozik, miközben stand-up komikusi karrierről álmodozik.

Mivel ez a vágya nem teljesült, ezért a családja eltartása érdekében, egy csapat bűnözőnek segít kirabolni a korábbi munkaadóját. A bűntény során betoppan Batman, aki miatt Joker beleesik egy vegyszeres hordóba.

Emellett Joker elveszti a terhes feleség is, ennyi pedig elég is, hogy megszülessen az eszmei egyveleg. Ezt az eredettörténet érdemes megjegyezni, mert Phillipsék alkotása innen fog átemelni bizonyos elemeket, ugyanakkor nem lehetünk biztosak abban, hogy tényleg így születik meg Joker.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló