Japán médiumot ijesztett meg a Mary King's Close szelleme



Ezekre a helyekre menj Skóciában ha szellemre vadásznál!Utazz bármerre a világon, biztos, hogy legalább egy helyi szellemtörténetet, városi legendát hallani fogsz, ám abban az esetben, ha a legnagyobb valószínűséggel találkoznál kísértettel, akkor Skóciába kell eljutnod, mert valamiért ott szinte minden kastélyhoz, fogadóhoz, pubhoz, városnegyedhez tartozik egy szellemtörténet.

Mary King's Close pestis fantomjai: Az Edinburgh-ban található Mary King's Close alatt a város szegényei éltek. A XVII. században, a pestisjárvány idején, rengetegen meghaltak, akiknek testét a városon kívülre vitték.

A Mary King's Close régóta híres a szellemvadászok körében, mert állítólag a mai napig kísértenek a pestis áldozatai. A leghíresebb szellem „Annie”, egy fiatal lány, aki 1992-ben a frászt hozta egy japán médiumra, aki először betegséget, éhséget és hideget érzett, majd egy szellemkéz meg akarta ragadni a lábát.

Glencoe szelleme: 1692-ben történt a glencoe-i mészárlás, amiben az angol koronához hű katonák eleinte baráti szándékkal érkeztek a MacDonald klánhoz, de később parancsot kaptak, hogy éjszaka öljék meg őket. Sokan azt mesélik, hogy a lemészárolt klántagok szellemei soha nem hagyták el a területet.

Néhányan azt állítják, hogy hallják, látják a szellemeket, de olyan is akad, aki azt mesélte, hogy az egész mészárlás lezajlott előtte. Mások szerint egy Caoineag, aki egyfajta női szellem, a sikolyaival figyelmeztette a klánfőt, aki többedmagával elmenekült.

Stirling szellemei: Állítólag két szellem kísért a Stirling kastélyban. Az egyik a Rózsaszín Hölgy, aki Mária lehet, a skót királynő, akit a kastélyban koronáztak meg. Egy másik szellemtörténet szerint egy katona feleségéről lehet szó, mert Edward a XIV. század elején megostromolta a katonáival a Stirling kastélyt.

A másik kísértet a Szürke Hölgy, avagy Zöldasszony, aki annak a szolgálólánynak a szelleme lehet, aki saját magát feláldozva mentette ki a tűzből a fiatal Mária királynőt. Állítólag, ha ez a szellem megjelenik, akkor nagy katasztrófa készülődik. A szellem nem bajt hoz, hanem figyelmeztet a veszélyre, mert szeretné megmenteni az embereket, ahogy régen a királynőt.

Inverness városa: A Highland tanácsi terület székhelye híres hely a paranormális jelenségeket kutatók körébe. Sokan egy fekete szerzetest láttak a BT épületben. Mások egy szellemhölggyel találkoztak az Eden Court Színház termeiben. A városban a kórházak, a temetők és a Ness folyó is tömve van szellemekkel, akikről a helyiek nagyon keveset tudnak.

A Blair Street Vault ellenséges szelleme: Edinburgh földalatti kamráinak a neve Blair Street Vault, ahova tényleg csak a legbátrabbak tehetik be a lábukat, mert az a hír járja, hogy a hely hemzseg a szellemektől, amik nem igazán mutatják meg magukat, de az arcuk néha megjelenik a fényképeken, és némelyikük kifejezetten erőszakos.

A Blair Street Vault legártalmatlanabbnak nevezhető kísértete Jack, aki egyfajta csínytevő. Egy másik itteni szellem Mr. Boots, aki rejtélyes, nehéz lépések zaját kelti. Ők ketten azonban fel sem érnek a Figyelőhöz, aki rossz érzést kelt az emberekben, akiknek néha a haját is meghúzza.

A beszámolók szerint a Figyelő a Fehér Teremben a legerősebb. Ha valaki bemerészkedik a Fehér Terembe, akkor azt kockáztatja, hogy zúzódásokkal, karcolásokkal, szakadt ruhával és nagyon rossz érzéssel fog kiszabadulni onnan.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló