Ezeket a képregényeket olvasd el, ha tetszett a Venom!



Öt Marvel-füzet, amiből jobban megismerheted a szimbiótát.A gyenge kritikák ellenére a külföldi és hazai mozikban is tarolt a Sony égisze alatt, Tom Hardy főszereplésével készült Venom-film, ami minden idők legjobb októberi nyitóhétvégéjét könyvelhette el. Habár a film kissé lassan indul be, mégis amikor ez megtörténik, akkor Eddie Brock és a szimbióta a székbe szegezi a nézőket.

A kedvező nézői fogadtatás, és a várható bevételnövekedés miatt, a rajongók reménykedhetnek, hogy Venom még vissza fog térni. Ám addig is, ha neked is tetszett a Pókember legismertebb és legkedveltebb antihősének saját filmje, akkor vesd bele magad a képregényekbe. Mivel Venom közel 30 éve jelen van a Marvel-füzetekben, ezért érdemes az alábbi öt történettel kezdeni, ugyanis ezeknek a filmhez is van némi köze.

Venom: Halálos védelmező: Több szempontból is fontos történetről van szó. Egyfelől a Venom készítői elmondták, hogy leginkább ez a képregény ihlette meg őket a film forgatókönyvének írásakor. Másfelől ebben a történetben jelenik meg igazi antihősként Venom.

A sztori arról szól, hogy miután Pókember és Venom elássa a csatabárdot, Venom San Franciscóba, Eddie Brock szülővárosába költözik, hogy annak a védelmezőjévé váljon. A múlt azonban itt is kísérti, ugyanis az emberek bizalmatlanok Venommal szemben, ráadásul hamarosan a város hajléktalanjai miatt összetűzésbe keveredik az Élet Alapítvánnyal, és annak szimbiótáival.

A probléma megoldásának érdekében Venom kénytelen összefogni Pókemberrel, hogy együtt leszámoljanak a szervezettel.

Agent Venom/Venom: Space knight: Nem Pókember és Eddie Brock az egyetlen gazdatestek, akiket Venom megszállt. A második legismertebb porhüvely Peter Parker gimnáziumi rémálma, Flash Thompson, aki annyira rajongót Pókemberért, hogy mindenáron hőssé akart változni.

Ez a cél vezérelte, amikor bevonult a hadseregbe, ám ennek súlyos következménye lett, mert a pályafutása során elvesztette a lábait. Flash Thompson egy titkos program keretében egyesült a Venom szimbiótával, aminek eredményeként nemcsak, hogy visszakapta a lábait, hanem az amerikai kormány szuperügynöke lett.

Később A galaxis őrzőinek tagjává vált, majd a saját csapatával járta az űrt, miközben egyre több ismeretet szerzett a szimbióták eredetéről.

Venom: Sötét múlt: A rosszfiúknak is van eredettörténete, ez alól pedig Venom se kivétel. Habár az ő múltját egész jól megismerhetjük a Pókember-történetekben, mégis ebben a képregényben maga Venom mesél.

A Sötét múltban szerepel Eddie Brock gyermek- és fiatalkora, majd az ő szemszögéből ismerhetjük meg mindazt, ami a szimbiótával való összeolvadáshoz és a Pókemberrel szembeni első küzdelemhez vezetett.


A hihetetlen Pókember: Venom születése: Az első kötet nem egy összefüggő történet, hanem egy válogatás abból a közel 50 számot, és nagyjából 3 évet, felölelő sztorivonalból, amely végigköveti a szimbióta kapcsolatát Pókemberrel, majd végül eljut a gazdatestéhez, Eddie Brockhoz.

A hihetetlen Pókember: Maximum Carnage: Venom stáblista utáni jelenete miatt érdemes elolvasni ezt a képregényt, amiben megismerheted Vérontót, akivel szemben még Pókember és Venom együttes ereje is kevés, ezért olyan szuperhősökkel egészül ki a csapat, mint Amerika Kapitány, Vasököl, Köpeny, Kard, vagy Morbius, az élő vámpír, akinek ugyebár már szintén készül a saját filmje.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló