Színészek, akik csak a pénzért vállalták el a híres szerepeket



Kilenc sztár vallotta be, hogy nem a forgatókönyv, hanem a gázsi érdekelte.A színészet se szórakozás, hanem munka, ami egyet jelent azzal, hogy az embernek azt a feladatot is el kell végeznie, ami nincs az ínyére, ha szeretne fizetést kapni. Erről általában nem beszélnek a sztárok, ám kilenc híresség bevallotta, hogy melyik filmje esetében vállalta csak a pénzért a szerepet.


Sir Alec Guiness – Csillagok háborúja (1977): Valószínűleg emberek milliói könnyezték meg Obi-Wan Kenobi halálát, amivel kapcsolatban kevesen tudják, hogy a brit színészlegenda kérte meg George Lucast arra, hogy ölje meg a jóságos mestert, mert mát nagyon unja a szerepet. Miután a filmsorozat kultusszá vált, Guiness továbbra is ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy a pénzt leszámítva, megbánta, hogy elvállalta a szerepet.


Stephen Dillane – Trónok Harca (2012-2015): Harminc éve színészkedik Stephen Dillane, akinek a nevét a legtöbben Stannis Baratheon szerepében ismerték meg. Amikor megkérdezték a sztártól, hogy mit kapott a sorozattól, akkor azt felelte, hogy pénzt. A színész arról is beszélt, hogy nem nézi a népszerű szériát, mert számára túl durva és fájdalmas az ő ízlésének.


Glenn Close – A galaxis őrzői (2014): Állítólag a színésznő nagy izgalommal készült Nova Prime rendőrfőnök szerepére, ám valójában a fizetés izgatta a leginkább. Amikor a Nantucket Filmfesztiválon erről kérdezték, akkor Close őszintén válaszolt:


A nyáron két független filmet csináltam. Szuper volt és zseniális színészekkel dolgoztam együtt, de augusztusban a Marvel Comics/Disney új filmjén fogok dolgozni. A galaxis rendőrkapitányát fogom alakítani. Azért vállaltam, mert utána olyan filmeket forgathatok, amiket igazán szeretek, de azért remélem, hogy ezt a munkát is élvezem majd.


Eddie Murphy – Legjobb védekezés (1984): A nyolcvanas években a színész egymás után rukkolt elő a filmjeivel, ezért nem csoda, ha a „Legjobb védekezés” semmit se mond nekünk, ugyanis nagy bukás volt a mozikban.


Amikor megkérdezték a színésztől, hogy miért vállalta el a szerepet, akkor azt nyilatkozta, hogy kétheti munkáért egymillió dollárt ajánlott neki a Paramount. Murphy szerint nem létezik olyan 22 éves, aki ezt visszautasította volna.


Morgan Freeman – London ostroma (2016): Több, mint száz filmben szerepelt a színész, aki elárulta, hogy leginkább az motiválta a szerep elvállalásakor, hogy nem tudja, hogy mikor jön még egy ilyen nagy költségvetésű film, ha egyáltalán jön, amiért ennyi pénzt kapna.


Michael Caine – Cápa: A bosszú (1987): A kétszeres Oscar-díjas színészt sokan arról ismerhetik, hogy soha nem nézte meg a Cápa-sorozat negyedik részét, amit a kritikusok szétszedtek. Caine egyszer arról beszélt, hogy semmi jót nem hallott a filmről, de az a ház, ami belőle felépült, remek.Kareem Abdul-Jabbar – Airplane! (1980): Jerry Zucker, az egyik rendező elmesélte, hogy amikor felajánlották a szerepet a színésznek, akkor harmincezer dollárt kapott volna Abdul-Jabbar, akinek az ügynöke harmincötezerre tornázta fel az összeget, ugyanis ennyibe került az a keleti szőnyeg, amit a színész meg akart venni.


A szőnyeg tulajdonképpen egy műalkotás volt, tehát nem hétköznapi használatra alkották. Zucker azt hitte, hogy az ügynök csak viccel, de kiderült, hogy ez a legkreatívabb érv, amit valaha bértárgyaláson hallott. Később meglátták a Time magazinban, hogy Abdul-Jabbar tényleg egy harmincötezer dolláros szőnyeg előtt pózol.


Jackie Chan – Csúcsformában 1-3. (1998-2007): A színész elárulta, hogy általában azért vállal el egy szerepet, mert szeretne azzal közölni valamit, ám a Csúcsformában trilógia esetében csak a pénz miatt csinálta, ezért nem is igazán szerette. A filmet Európában és Amerikában is rengetegen látták, Chan pedig 2014-ben a negyedik részről tárgyalt.


Richard Dreyfuss – Poseidon (2006): 2004-ben Dreyfuss bejelentette, hogy visszavonul, ám a nyugdíjas évei nem tartottak sokáig, hiszen 2006-ban szerepelt a Poszeidón-kaland című film remake-jében.


Amikor megkérdezték a színésztől, hogy miért tért vissza, akkor elárulta, hogy a pénz miatt, ugyanis amikor bejelentette, hogy nyugdíjba megy, akkor egy számmal volt elmaradva attól, hogy megnyerje a spanyol nemzeti lottót. Dreyfuss megvárta a tizedikét, majd felnyögött, hogy „Nyugdíjas vagyok! A francba! Jaj!”, ezért visszatért, és azóta húsz filmben szerepelt.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló