Henry Cavill törhette meg a Superman átkot?



Különös történetek, amelyek után talán te is hinni fogsz az átkokban.Ha nem hiszel az átkokban, akkor is hallhatsz olyan furcsa történeteket, amelyek után eljátszhatsz a gondolattal, hogy talán mégis létezhetnek rontások. Az alábbi tragédiák, szerencsétlenségek ilyesmik.

Superman átok: Legelőször George Reeves kelthette életre Superman alakját, méghozzá 1952 és 1958 között egy tévésorozatban, ami alapján voltak nézők, akik azt hitték, hogy a színész tényleg szuperhős. Egy fiú még fegyvert is rántott, hogy bebizonyítsa, Superman sebezhetetlen.

Szerencsére Reeves ezt a merényletet megúszta, de az 1959-es esetet nem, amikor úgy találtak rá az otthonában, mintha fejbe lőtte volna magát, ám a fegyveren nem találták a színész ujjlenyomatait. Később, 1978-ban, Lee Quigley kisbabaként alakította Supermant, amikor kilőtték az űrbe. Ő 14 évesen halt meg, amikor játék közben oldószert lélegzett be.

Christopher Reeve négy filmben alakította a képregényhőst. Ő 1995-ben lovaglás közben szenvedett súlyos balesetet, ugyanis leesett a lóról és nyaktól lefelé teljesen lebénult. Superman életre keltői között voltak, akik nem szenvedtek borzalmas balesetet, hanem a karrierjük ment tönkre.

Ilyen volt Dean Cain és Tom Welling. A legendás képregényhőst legutóbb Henry Cavill alakította, ám a közelmúltban bejelentették, hogy többé nem játssza el a karaktert. Őt nem érte baleset, egyelőre pedig a karrierjére sem lehet panasza, tehát lehet, hogy ez az átok is megtört.

Björketorp-i rúnakövek: A VI. századból származnak a svédországi Blekinge-ben található rúnakövek, amelyek legfeljebb 4,2 méter magasak. Némelyik kő köralakban, míg a többi egyedül áll, a helyi legenda pedig azt állítja, hogy a Björketorp kövön átok ül.

A történet úgy szól, hogy nagyon régen valaki el akarta távolítani a követ, ami körül tüzet gyújtott. A szél ekkor hirtelen feltámadt, az illető haja pedig lángra kapott, majd az egész teste meggyulladt és elevenen elégett. A kőnek semmi baja nem esett.

Állítólag a kövön van egy felirat, ami arról szól, hogy egy rúnamester különleges erővel ruházta fel az emlékművet. Ennek értelmében, ha valaki megpróbál kárt tenni benne, annak átok száll a fejére.

A Bambino átok: A baseball-legenda Babe Ruth beceneve volt a Bambino (Kölyök). A sportoló akkor vált ismertté, amikor a Boston Red Sox játékosaként az 1910-es években ötször nyert bajnoki címet.

Bambino sikerszériája akkor ért véget, amikor az 1919-20-as átigazolási időszakban a New York Yankeeshez csatlakozott. A távozása azonban valami mást is elindított, mert a Boston Red Sox a következő 84 évben nem nyert, és a World Seriesbe se jutott be.

Ugyanakkor a Yankees Bambino érkezése előtt semmilyen eredményt se tudott felmutatni, de Bambino érkezése után a baseball történelem egyik legsikeresebb csapatává avanzsált. A Red Sox legközelebb 2004-ben győzött.

Tippecanoe átka: 1840-ben nyerte meg a választást William Henry Harrison, aki egy évvel később meghalt. Ettől kezdve Ronald Reagan 1980-as megválasztásáig, minden elnök, akit nullával végződő esztendőben választottak meg, rövid időn belül erőszakos vagy természetes halált halt.

Az 1840-ben megválasztott W. Harrison természetes okból kifolyólag hunyt el. Az 1860-ban megválasztott Lincolt lelőtték, ahogy az 1880-ban elnökké választott Garfieldot és 1900-ban megválasztott McKinleyt is. Az 1920-ban megválasztott Harding - F Roosevelt természetes ok miatt halt meg. Úgy néz ki, hogy az átok megtört, hiszen az 1980-ban megválasztott Reagan elleni merénylet nem járt sikerrel.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló