Hivatalos székfoglalók vigyáznak az A-listás sztárok ülőhelyére



Öt meglepő szakma, aminek létezéséről talán nem tudtál.Ha munkáról esik szó, akkor általában a jól ismert, hagyományos szakmák jutnak az eszünkbe, pedig napjainkban szinte bármiből pénzt lehet csinálni, ha elég leleményes hozzá az ember. Ezt bizonyítja, hogy az alábbi megdöbbentő szakmák tényleg léteznek.

Székfoglaló: Amikor helyet foglalsz valakinek, akkor valószínűleg eszedbe se jut, hogy lehetnél az A-listás sztárok hivatásos székfoglalója, pedig Hollywoodban ez is létezik. Az Oscar-díjátadó, a Golden Globe vagy az Emmy-díjátadón gyakori, hogy külön személyzetet bérelnek fel arra, hogy a sztárok székeire vigyázzanak, amíg ők valahol máshol vannak.

A szervezők utálják az üres székek látványát, ezért amíg a híresség nem megy vissza a helyére, addig a székfoglalónak kell ott ülnie. A székfoglaló munka általában önkéntes alapon működik, ám valószínűleg az élmény kárpótol.

Vízi csúszda tesztelő: Létezik olyan szakma, amiben az embernek az a dolga, hogy egész nap vízi csúszdákat teszteljen. Ez a szakma annyira fontossá vált, hogy napjainkban szinte kötelező hivatásos vízi csúszda tesztelőket alkalmazni a gyerekbarát hotelekben.

A szülők a vakáció idején is biztonságban akarják tudni a gyerekeket, ezért szükség van a vízi csúszda tesztelőre, aki gondoskodik arról, hogy még az átadás előtt kijavítsák az esetleges hibákat.

A munka rengeteg utazással és szórakozással jár, de ugyanakkor hatalmas felelősség is nyomja a tesztelők vállát, hiszen amellett, hogy nekik kell eldönteniük, hogy a csúszda elég izgalmas-e, még abban is nekik kell biztosnak lenniük, hogy a csúszda megfelel-e a kötelező biztonsági előírásoknak.

Hivatásos koszorúslány: Az olyan stresszes helyzetekben, mint amilyen az esküvő is, mindig jól jön egy objektív vélemény, amit a hivatásos koszorúslány megadhat a menyasszonynak. Napjainkban ez annyira népszerű hivatás, hogy egyre gyakoribb, hogy a menyasszony nem a legjobb barátnőjét kéri fel koszorúslánynak, hanem inkább egy profit alkalmaz erre a szerepre. A szolgáltatás célja az, hogy csökkentsék az esküvővel járó stresszt, valamint megkönnyítsék az ara dolgát.

A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen esküvőszervező és barátnő egy személyben, akinek biztosítania kell, hogy semmi se zavarja meg az esküvőt és a lagzit, valamint ne léphessen fel semmiféle probléma. Szintén az ő dolga, hogy odafigyeljen a menyasszony lelkivilágára, tanácsot adjon neki, beszélgessen vele, támogassa, ha erre van szükség.

Étel stylist: Egy a hamburger csak egy hamburger addig a pillanatig, amíg kezelésbe nem veszi az étel stylist, akinek az a feladata, hogy kitalálja, hogy milyen környezetben, szemszögből és világítással kell fotózni ahhoz, hogy vonzónak tűnjön, ínycsiklandozónak tűnjön a reklámban.

Ez az oka annak, hogy az általad készített fogás soha nem fog úgy kinézni, ahogy azt a szakácskönyvben látod, még akkor sem, ha lépésről-lépésre követed az elkészítés utasításait.

Hivatásos alvó: Vannak, akiknek az alvás több, mint egy mindennapi szokás, ugyanis nekik az a munkájuk, hogy aludjanak. Az alváskutatóknak mindig szükségük van a kísérleti alanyokra ahhoz, hogy tanulmányozhassák az alvási szokásokat. A hivatásos alvó munkaköri leírásában tényleg csak annyi szerepel, hogy aludjon.

Ugyanehhez hasonló a szállodai ágyak tesztelőinek feladata, mert őket azért alkalmazzák a luxushotelek, hogy így mérjék fel a lakosztályokban található ágyak kényelmi szintjét.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló