Átverték a drukkereket



Ismerd meg minden idők legemlékezetesebb tréfáit!Az emberek néha szeretik a bolondját járatni egymással, amivel nincs semmi probléma addig, amíg ártalmatlan tréfákról van szó, és senki sem sértődik meg, hanem még évekkel később is vicces emlékként hozzák szóba a történteket.

Íme néhány minden idők legjobb tréfái közül!

Lóvá tett drukkerek: A szurkolói csoportok szeretik látványos koreográfiákkal feldobni a lelátót, amikor a csapatuknak szurkolnak. 1961-ben azonban jól megjárták a drukkerek egy amerikaifutball-mérkőzésen, amit a híres kaliforniai műszaki egyetem, a Caltech pályáján rendeztek meg a Washingtoni és a Minnesotai Egyetem között.

A washingtoni szurkolók úgy tervezték, hogy a félidőben kartonlapokat felmutatva betűzik ki a csapatuk nevét a lelátón, de néhány helyi diák kibabrált velük, mert kicserélték a betűket, és így a szurkolók a „Caltech” nevet mutogatták nagy lelkesen. A közönség nagy részét annyira megdöbbentette a dolog, hogy még a zenekar is elrontotta az éppen játszott indulót.

Megjósolták a jós halálát: Sokan szeretnék megleckéztetni a kamujósokat, így például Jonathan Swift, a Gulliver utazásai szerzője, aki egy John Partridge nevű asztrológust tett bolonddá. A történet azzal kezdődött, hogy Partridge az 1708-as kalendáriumában „megjósolta”, hogy április elsején járvány tör ki Londonban.

Ezt látva, Swift álnéven jelentette meg a saját könyvecskéjét, amiben azt állította, hogy március 29-én este 11 órakor Partridge lesz a járvány áldozata. Partridge természetesen próbálta cáfolni a „jövendölést”. Eközben az emberek azt várták, hogy vajon mi fog történni.

Swift a megjelölt időpont másnapján ismét álnevet használva, kiadott egy gyászjelentést, amiben azt írta, hogy a csaló John Partridge előző éjjel, váratlan betegség következtében, elhunyt, de még a tragédia előtt, a halálos ágyán bevallotta, hogy a „munkássága” során végig átverte az olvasókat.

Ezt követően volt nagy meglepetés, amikor április 1-jén reggel, távolról sem véletlenül, Partridge megjelent az utcán, makkegészségesen. A tréfa leleplezte a csillagjóst, aki hamarosan felhagyott a könyvkiadással.

A nemzet aranya és a hírlapi kacsa: 1905-ben, bolondok napja alkalmából, a Louis Viereck, a Berliner Tageblatt New York-i tudósítója arról „számolt be”, hogy az Egyesült Államokban egy rablóbanda alagutat ásott és ellopta a nemzeti aranytartalékot, amit akkor még a fővárosban őriztek, nem Fort Knoxban. A „tudósítást” több európai újság átvett, mire kiderült, hogy csak áprilisi tréfáról volt szó.

London felett az ég: 1989-ben, bolondok napja előestéjén, egy repülő csészealj jelent meg London egén. Az azonosítatlan repülő tárgy valójában egy hőlégballon volt, amelyet a Virgin médiakonglomerátum milliárdos vezérigazgatója, Sir Richard Branson és társa, Don Cameron vezettek.

A hőlégballon még azon a estén Surrey grófságban landolt egy mezőn. A „repülő csészealjat” megközelítő rendőrök futva menekültek, mert azt hitték, hogy kinyílt az űrjármű ajtaja, amin egy furcsa, ezüst űrruhát viselő alak lépett ki. Az illető valójában Cameron volt.

A tréfa kitervelői később elárulták, hogy az eredeti tervük az volt, hogy április 1-jén landolnak a Hyde Parkban, de a megváltozott széljárás miatt kénytelenek voltak egy nappal korábban és máshol letenni a „repülő csészealjat”.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló