Érdekes fordulatot vett egy átvert svéd nő történet



Maria Grette álmában sem gondolta volna, hogy milyen meglepő fordulatot tartogat számára az élet.Nehezen dolgozta fel a válását Maria Grette, aki azért regisztrált egy társkereső oldalra a barátnőivel, mert úgy gondolta, hogy vicces lesz. A 62 éves svéd asszony lassan dolgozta fel, hogy tönkrement a házassága, de a barátai fáradhatatlanul nyaggatták, hogy kezdjen új életet.


A festőként és művészetterapeutaként dolgozó Maria nem hitte, hogy eredményes lesz az társkeresés, emiatt nem igazán foglalkozott az üzenetekkel, amiket kapott. Ez alól csak egy volt kivétel, amit maga sem tud, hogy miért nyitott meg.


Az üzenet egy Amerikában élő, de dán férfitól érkezett, aki éppen Angliában dolgozott mérnökként. Az 58 éves férfi özvegy, az egyetlen fia pedig a manchesteri egyetemen tanul. Maria elmondta, hogy volt valami a férfi szavai mögött, ami megragadta.


A pár egy ideig levelezett, majd a férfi egy angliai számról hívni kezdte. Ekkor a nőnek feltűnt, hogy nagyon furcsa az illető akcentusa, ugyanis sokfelé járt Európában, de ilyet még nem hallott. Ezt meg is említette a férfinak, de nem akadt fenn túlságosan a dolgon.


Az udvarló azt mesélte az asszonynak, hogy a nyugdíját tervezi, és arra gondolt, hogy Svédországba költözik. Hozzátette, hogy van egy háza Dániában, de azt a fiára, Nickre hagyja, ő pedig vesz egy másikat Svédországban.


Maria találkozni akart a férfival, akinek a stílusát és kedvességét még soha egyetlen másik férfinál sem tapasztalta. A nőt lenyűgözte az udvarló ártatlansága, amit a konzervatív neveltetésének és elszigeteltségének tudott be, ugyanis a férfi azt állította, hogy a fél életét szállodákban töltötte, a szabadidejében pedig golfozik.


A páros három hónapnyi beszélgetés után döntött úgy, hogy találkozzanak. A férfi beleegyezett, hogy meglátogatja a nőt Svédországban, de előtte elmegy Nigériába a fiával egy állásinterjúra. Az udvarló telefonált a londoni repülőtérről, majd az állítólagos megérkezése után is.


A következő hívás már egy lagosi kórházból érkezett. A férfi azt állította, hogy kirabolták őt és a fiát, sőt, Nicket fejbe is lőtték. Nincs pénzük, se papírjai, a bankjának pedig nincs fiókja Afrikában, ezért a nőnek kellene kisegítenie, mert különben leállítják Nick kezelését.


Maria még ekkor sem fogott gyanút, hanem remegve rohant, hogy átutaljon ezer eurót a Western Unionon keresztül a férfinak. Ezt több átutalás követte, mert a „lagosi orvosok” egyre több pénzt követeltek, mert komplikációk léptek fel.


Maria jó néhány ezer eurót elutalt mire rájött, hogy csúnyán átverték. A nő megszüntette a kommunikációt a férfival, aki három héttel később felhívta, és mindent bevallott. Kiderült, hogy a dán férfi valójában 24 éves, nigériai, két éve szerzet diplomát, de nincs állása. Arról is beszélt, hogy egy olyan csalóbanda tagja, amely európai nőktől szerez pénzt.


A férfi elárulta, hogy még soha nem találkozott olyan nővel, mint Maria, emiatt régóta harcol az érzéseivel. A társai korábban figyelmeztették, hogy nehogy szerelembe essen egy „ügyféllel”, de ő nem hallgatott rájuk, mert hitt Mariában, akit nem akart elveszíteni.


A történet itt vett egy szokatlan fordulatot. A férfi nem kért többé pénzt a nőtől, aki az iránt kezdett érzéseket táplálni, aki a férfi valójában volt. Kiderült, hogy férfi ugyanaz az ember, aki korábban volt, leszámítva az életkort és a nemzettséget.


Maria azonban nem érte be annyival, hogy a férfi fotókat küldött magáról, mert mindenképpen találkozni akart a fiatallal, aki nem kapott vízumot Svédországba, ezért Maria utazott el Nigériába, hát évvel ezelőtt.


Amikor meglátta a repülőtéren, akkor a férfi könnyek között üdvözölte a nőt, akivel két hetet töltött. Ez az idő elég volt ahhoz, hogy a romantikus érzelmeket erős barátsággá alakítsák át. Maria találkozott a férfi barátaival, akik szintén csalóként dolgoztak.


Az egyik este, egy bárban ülve, Maria elhatározta, hogy valahogy segít a fiataloknak, hogy megváltozzon az életük. A nő végül 2011-ben, amikor egy nigériai híroldalon egy kiállításról olvasott, kitalálta, hogy kiállításokat, szakmai műhelyeket, konferenciákat és versenyeket fog szervezni, melyek keretén belül afrikai művészeket hoz Európába. Ösztöndíjakat szerez a számukra, mecénások segítségével segíti a munkájukat.


A ma már 69 éves nő büszke arra, hogy megvalósította a tervét, és boldog, hogy segíthet a fiataloknak. A trükkös csalásnak induló történet tehát többet adott Mariának, mint amennyit elvett tőle, hiszen a férfi nélkül soha nem ismerte volna meg Afrikát.


Maria első látogatása után a férfi megígérte, hogy felhagy a bűnözéssel, amit megtett, sőt, elhagyta Nigériát, majd Amerikába kezdett dolgozni. Habár a barátok azóta nem találkoztak, Maria mégis anyagilag támogatta a fiatalt, aki befejezte az egyetemet és az olajszakmában helyezkedett el. Maria és a férfi gyakran beszélnek, tavaly pedig a már jól kereső férfi megvette Maria egyik képét, ami a nő elküldött neki Amerikába.


Maria zárszóként elmondta az újságíróknak, hogy a nigériai férfi, aki nagyon kedves a szívének, már többször kérte, hogy bocsásson meg neki, mire Maria mindig azt feleli, hogy az a legfontosabb, hogy önmagának tudjon megbocsátani.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló