Ázsiai szállodák, amelyekben szellemeket láttak



Ismerd meg hat hotel kísértettörténetét!Itt a nyár, aminek időszakában rengetegen indulnak nyaralni a világ különböző tájaira, hogy egy időre megszabadulhassanak a mindennapok rutinjától, a problémáktól, és kipihenjék a éves fáradalmaikat.

A nyaralás szervezésekor általában az számít, hogy hova, hogyan, mennyi pénzből utazunk, milyen szállást foglalunk, mivel töltjük a szabadság napjait, azzal viszont aligha foglalkozunk, hogy kísértenek-e szellemek az adott szállodában.

Akit viszont érdekelnek a paranormális jelenségek, azok valószínűleg kifejezetten keresik az olyan hoteleket, amelyekhez ilyen jellegű történetek kapcsolódnak. Ázsia esetében az alábbi szállodákról terjedt el az a hír, hogy szellemek tanyáznak bennük.

Grand Hyatt: A Taipeiben található hotel esetében azért nem meglepő, hogy sok szellem kísért benne, mert a második világháborúban rengeteg embert itt végeztek ki. A Grand Hyatt üres szobáiból folyamatosan hangokat hallani. A jelenség miatt már több szakértőt is felkértek, hogy rituálékkal szüntessék meg a szellemjárást.

Savoy Hotel: Az Indiában található Mussoorie városban áll a Savoy Hotel, ahol állítólag Garnet Orme kísért a folyosókon. A nőt 1910-ben mérgezték meg, de az soha nem derült ki, hogy ki vagy miért. Ez a gyilkosság volt az, ami az első regénye megírására inspirálta Agatha Christie-t.

Buma Inn: Állítólag bosszúszomjas szellem tanyázik a Pekingben található hotelban. A Buma Inn története szerint egy séf megmérgezte egy férfi ételét, majd öngyilkos lett. Az a mai napig nem derült ki, hogy a séf miért gyilkolt.

Az áldozat dühös lelke éjjelente járja a szálloda folyosóit, hogy megtalálja a gyilkosát, akin bosszút akar állni, ugyanis nem tudja, hogy a séf rég meghalt.

Pelabuhan Ratu: Ha Indonéziába utazol, és a Nyugat-Javában található szálloda 308-as szobáját szeretnéd kivenni, akkor azt nem kaphatod meg, mert állítólag abban egy tengeri istennő, Nyai Loro Kidul él, ezért azt a szobát mindig üresen hagyják.

Emellett a Pelabuhan Ratu vezetése azt tanácsolja a vendégeknek, hogy ne viseljenek zöldet, ugyanis a legenda szerint az istenség kirángatja a vízből és megöli a zöld úszóruhát viselő szörfösöket és úszókat. A 308-as szobát viszont zöldre mázolták, hogy Nyai Loro Kidul jól érezze magát.

Diplomat Hotel: A Fülöp-szigeteken, Baguio városában található szálloda igencsak félelmetes hely, ugyanis több szellem kísért benne. A hotel helyén eredetileg menekültszállás volt, amit az első világháborúban bombáztak le a japánok. A támadásban rengeteg ártatlan ember meghalt, akik most a Diplomat Hotel falai között bolyonganak.

Tambun Inn: Malajziában az Ipoh városban található a híres szálloda, amiről az a hír járja, hogy tele van szellemekkel, akik bántalmazzák a Tambun Inn vendégeit. A kísértetek állítólag akkor jelennek meg, amikor a hotelban lekapcsolják a villanyokat. Ilyenkor a szellemek ordítanak és más hangokat adnak ki.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló