A falon sétálhatsz a Saint Ignace Mystery Spotnál



A világ legfurcsább helyei ellentmondanak a gravitáció törvényének.Megtanultuk az iskolában, hogy a gravitációnak köszönhetően maradunk a Földön, ám a bolygón előfordulnak olyan helyek, ahol úgy tűnhet, hogy megszűnt a tömegvonzás, ezért a víz nem lefelé, hanem felfelé folyik, a járművek elemelkedhetnek az útról, nem törik el, amit felborítunk és lehetőség van arra, hogy a falon sétáljunk.

Vajon hol találhatóak ilyen helyek a Földön, és miért lehetséges mindez? Alább kiderül!

Saint Ignace Mystery Spot, Michigan, Amerikai Egyesült Államok: Az 1950-es években tárta fel a területet néhány földmérő. Amikor elérték a Mytsery Spot névre keresztelt helyszínt, akkor az eszközeik leálltak.

Néhány vizsgálat után kiderült, hogy a probléma csak nagyjából 300 láb átmérőjű körben jelentkezik. Ezen a titokzatos helyen bármi felborulhat, nem törik össze, az emberek pedig a falon sétálhatnak.

Hoover-gát, Nevada, USA: Ha egyszer eljutsz az Egyesült Államokban található Nevadába, a Hoover-gáthoz, akkor kísérletezz azzal, hogy önts egy üvegből vizet a gát fölé. Azt kell látnod, hogy a víz nem lefelé, hanem felfelé fog folyni. Ez a gát felépítésének köszönhető, ugyanis az erős felfelé vonzás miatt a víz a szél irányába indul.

Mystery Spot, Santa Cruz, Kalifornia: A Santa Cruzon kívüli erdőkben található az a 150 méter átmérőjű terület, ahol az emberek félig eldőlve sétálnak, a dolgok pedig úgy néznek ki, mintha felfelé haladnának. Sokan többször ellátogatnak a különleges helyszínre, hogy újra átéljék ezeket a titokzatos érzéseket.

Magnetic Hill, Leh Ladakh, India: Az indiai Leh-Kargil-Baltik nemzeti autópályánál található a hegy, ami olyan mágneses tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek felfelé vonzhatják a járműveket. Vannak, akik szerint a repülőgépeknek is növelniük kell a magasságukat, ha a Magnetic Hill felett járnak.

Akadnak, akik szerint varázslatról, mások szerint optikai illúzióról van szó, mert a terület elrendezése és a környező dombok miatt úgy néz ki mintha a lefelé vezető utak felfelé tartanának. A Magnetic Hill nem egyedülálló, ugyanis más országokban, például Kanadában, Ausztráliában, is léteznek ilyen térségek és dombok.

Vízesés, Feröer-szigetek: Nehéz elképzelni, hogy létezik vízesés, ami nem lefelé, hanem felfelé folyik, pedig létezik, például a Feröer-szigeteken, az Atlanti-óceánon Skócia és Izland között. A jelenség oka a szél ereje.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló