Thor: Love and Thunder legnagyobb kérdései



Az öt legnagyobb kérdőjel a 2021 novemberében érkező filmmel kapcsolatban.Hogyan lehet Jane Thor, ha ez Odin fiának a neve? – A képregényekben Jane Foster úgy vette fel a Mjölnirt, hogy közben az eredeti Thor élt, csak éppen megingott az önbizalma, mert rájött, hogy Gorrnak, az istenek mészárosának igaza volt, hogy az istenek keveset tettek azokért a halandókért, akiket meg kellett volna védeniük.

Mivel Thor megingott, ezért méltatlanná vált a Mjölnirre, amit többé nem tudott felemelni. Azt követően, hogy elvesztette a csatát Malekith-tel szemben, amibe odalett az egyik karja, elfogadta a végzetét.

Az asgardi szuperhős többé nem használta a Thor címet, hanem csak Odinsonnak (Odin fiának) nevezte magát, fegyverként pedig egy hatalmas fejszét használt, ami hasonlít a Marvel Moziverzum Vihartörőjéhez.

A Jason Aaron által írt The Mighty Thor-képregényben ekkor kapta meg Foster a Mjölnirt, ami ugyanúgy működött, mint a Marvel-filmekben, vagyis csak az tudja felemelni, aki méltó rá, és azt a személyt ruházza fel Thor erejével. A Bosszúállók: Végjátékban láthattuk, hogy Amerika Kapitány képes volt felemelni a Mjölnirt, tehát semmi sem zárja ki annak lehetőségét, hogy ugyanerre Jane is képes legyen.

Chris Hemsworth benne lesz Thor 4-ben? – Amikor bejelentették, hogy Taika Waititi elkészíti a Thor negyedik részét, akkor az is kiderült, hogy a mennydörgés istenét alakító Chris Hemsworth és a Valkűrt alakító Tessa Thompson is vissza fog térni.

Thor benne lesz A galaxis őrzői vol. 3-ban? – Hemsworth egy nyilatkozatban elmondta, hogy szívesen lenne Thor a Galaxis Őrzői harmadik részében, de azt ő sem tudja, hogy ebből lesz-e valami.

Ami biztos, hogy a Love and Thunder 2021-2022 környékén érkezik, a harmadik Galaxis Őrzői-film előtt, tehát a következő Thor-filmben elmagyarázhatják, hogy a mennydörgés istene miért hagyta ott Űrlordékat, akkor pedig nem muszáj szerepelnie A galaxis őrzői vol. 3-ban.

Chris Hemsworth elbúcsúzik az Marvel Moziverzumtól? – Lehet, hogy a mennydörgés istene meghal a filmben, akár már az első 5 percben, hogy aztán az ő helyét megöröklő Jane-ről szóljon az egész történet.

Ez nem tűnik valószínűnek, viszont az könnyen elképzelhető, hogy a szuperhős újabb karakterívet kezd a Love and Thunderben, ami azzal indul, hogy Thor méltatlanná válik az erejére, és azzal végződik, hogy az élete árán bizonyítja, hogy ismét méltó az erejére.

Hogyan lehet Jane-ből Thor, ha már nincs Mjölnir? – Hela elpusztította a Mjölnirt a Thor: Ragnarökben, ezért Jane csak abban az esetben kaphatja meg Thor erejét, ha a fegyvert lecserélik, vagy újraalkotják.

Ebben segíthet a Végtelen háborúban megismert Eitri, a fegyverkovács (Peter Dinklage), aki a képregényekben az a király és kovács, aki annak idején elkészítette a Mjölnirt.

A Mjölnir újbóli felbukkanását magyarázhatják másképpen is a filmben, így például időutazással, vagy azzal, hogy egy másik idősíkról kerül Jane kezébe. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy Asgard új uralkodója, Valkűr fogja Jane-nek adományozni a Thor címet, hiszen korábban Odin is beleszólhatott abba, hogy ki lehet Thor.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló