12 titok a Bosszúállók: Végtelen háború audiokommentárból



Egy tucat érdekesség abból a sok titokból, amit Anthony és Joe Russo elárul a film DVD/BD kiadványán.1. A Bosszúállók: Végtelen háború egyik legnagyobb meglepetése Vörös Koponya visszatérése volt. A Russo testvérek azért döntöttek a visszahozása mellett, mert akartak valakit, aki mesél arról, hogy milyen ára van a Lélek Kő megszerzésének.

2. Az eredeti terv az volt, hogy a film bemutatja Thanos Xandaron tett látogatását, és azt, ahogy megszerzi az Erő Követ a Nova Hadtesttől, valamint Nebula alulmaradását is, de végül Nebula már fogságban jelent meg, a harcról pedig csak beszéltek.

3. Pontosan a rendezőpáros sem tudta megmondani, de egy-két napnál nem tartott tovább a Végtelen háború cselekménye.

4. Russoék elárulták, hogy a film nyitó képsoraiban, amikor egy asgardi vészjelzést küld az űrhajóról Thanos támadása miatt, akkor az eredeti változatban az első Thor-film rendezője, Kenneth Branagh hangja hallható.

5. A Végtelen háború több elemet is átvett a Végtelen hatalom (eredeti címén Infinity Gauntlet) című képregényből. Az utolsó jelenetet, amiben Thanos békére lel egy farmszerű helyen, szinte teljesen azonos a képregénnyel.

Ha jól megnézzük, akkor még mielőtt Thanos helyet foglalna, a képernyő jobb oldalán látható egy madárijesztő, akire Thanos páncélját adták, pontosan úgy, ahogy a képregényben.

6. Pókember első jeleneteit újra kellett forgatni, mert eredetileg máshogyan érkezett volna a New Yorkba érkező űrhajóra. A rendezők azt nem árulták el, hogy mi volt az eredeti elképzelés, de az elmesélték, hogy Peter halálát rövidebbre tervezték, valamint Tony Stark zemélyiségében komoly változást fog okozni az, hogy a fiú a karjaiban porladt el.

7. A Végtelen háború eredeti változatában Thanos seregét, a Fullajtárokat, „space dogs” (szó szerinti fordításban: űrkutyák) elnevezéssel illeti Mordály. Az audiokommentárból kiderült, hogy az egyik korai tesztvetítésnél az egyik néző hivatkozott így a seregre, ami megtetszett a rendezőknek , ezért beleírták az egyik jelenetbe.

8. Nagyon fontos történetszál Thor, Mordály és Groot magánakciója a Nidavellirben, amivel kapcsolatban többféle terv született az előkészületi fázisban. Még mielőtt Eitri mellett döntöttek volna, akit a Végtelen Kesztyű megalkotásával is össze tudtak kötni, szó esett arról, hogy egy igazi sárkány fogja elkészíteni Thor új fegyverét, a Vihartörőt.

9. Eredetileg Vasember és Áspis Száj hosszabb ideig harcolt volna az űrhajón, de a rendezők nem akarták még tovább húzni a játékidőt, ezért Peter filmes ismereteire hagyatkozva, gyorsabban oldották meg a problémát.

10. A wakandai csata forgatása idején még zajlottak a Fekete Párduc-film utómunkálatai, emiatt senki sem tudta, hogy elég hatásos lesz a harc eleji „Wakanda, légy áldott!” felkiáltás. A bemutató utáni hetekben igazi klasszikussá vált a felkiáltás.

11. A csettintés utáni percekben Thanos földöntúli állapotba került, ahol a Lélek Kő miatt találkozott a fiatal Gomorával, aki egyfajta spirituális kivetülésként jelenik meg, mint a kedvenc és szeretett lánya.

12. A forgatókönyv korai változatában a Fekete Rend származása is szerepelt. Ebből kiderült volna, hogy a képregényekhez hasonlóan, Proxima Midnight és Corvus Glaive házasok. Végül erre csak néhány jelenet tett utalást.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló