Gyászolókat bérelhetsz a temetésekre



Három furcsa szolgáltatás, amit bárki igénybe vehet, ha van rá elég pénze.Az emberi kreativitás nem ismer határokat, az internet pedig kiváló hely ahhoz, hogy bárki és bármit meghirdettessen. Ezzel a lehetőséggel sokan élnek, ezért napjainkban már nem csak autót vagy lakást bérelhetünk, hanem igénybe vehetünk olyan furcsa szolgáltatásokat is, mint amilyenek az alábbiak is.

Gyászoló vagy lelkes tömeg bárhol, bármikor: Ha valaki elvesztette az egyik szerettét, akinek temetést kell szerveznie, de nem tud megfelelő méretű tömeget hívni a szertartásra, vagy a halotti torra, az igénybe veheti a rent a mourner szolgáltatást, ami egy csapat fekete ruhába öltözött, gyászos képet vágó, diszkréten viselkedő statisztát küld a megadott helyszínre.

A cég az Egyesült Királyság egész területén működik, és bárhol, bármikor képes egy temetési menettel előállni, ha a bérlőnek erre van elég pénze.

Ugyanakkor az életben nem a temetés az egyetlen olyan esemény, amelyen az ember nem szívesen van egyedül, ezért az amerikai Crowds on Demand cég csapatát az bérelheti fel, akinek rajongókra, biztonsági őrökre, tiltakozó tömegre, esetleg szavazóknak álcázott statisztákra van szüksége, akik akár politikai győzelemhez is hozzásegíthetik.

Adam Swart, a cég alapítója elmondta, hogy szerinte mindenkinek jót tesz, ha olykor egy kisebb tömeg ünnepli, és ettől úgy érezheti, hogy ő az élete sztárja. Ugyanezért az életérzését kérhető az, hogy az ügyfelet egy színészekből álló csapat kísérje el bevásárolni, ott pedig játsszák el a lesifotóst, a rajongókat és az asszisztenseket, akiknek lehet dirigálni, miközben mindenki őket bámulja.

Ha a kliensnek nincs pénze arra, hogy megvegye az összes dizájner ruhát, táskát és ékszert, akkor azokat is kibérelheti.

Alvótárs: Ha valakit zavar, hogy egyedül alszik, akkor nyugodtan bérelhet egy alvótársat, aki óránként 60-80 dollárért odafekszik a kliens mellé, és annak igényei szerint, betölti a kicsi vagy a nagy kifli szerepét.

Amennyiben ez kevés, akkor a kliens kérheti, hogy szigorúan plátói szinten, az alvótárs nappal is maradjon, hogy legyen, aki időnként megöleli, vagy akihez hozzábújhat, de akár elmehetnek sétálni vagy különböző programokra is. Ehhez hasonlít a Rent a Friend oldal, ahol barátot lehet bérelni.

Valaki, aki sorban áll vagy gyalogol helyettünk: Abban az esetben, ha valaki nem akar órákat pazarolni a napjából arra, hogy sorban áll valamiért, akkor bérelhet egy asszisztenst, aki megteszi ezt helyette, függetlenül attól, hogy milyen hosszú a sor.

Az is fizethet másnak, aki szeretne elzarándokolni valahova, de erre nincs ideje vagy ereje. Ezzel foglalkozik például a portugál Carlos Gil is, aki a középkorból átvett szokás szerint jár el, ugyanis akkoriban volt szokás, hogy valaki egy tehetős ember nevében tette meg a zarándoklatot. Gil 2500 dollárért cserébe vállalja a gyaloglást, és rendszeresen bizonyítékot küld arról, hogy tényleg a megfelelő helyen jár.

Tehénbérlés: A svájci Albert Breitenmoser havi 80 fontért, adja bérbe a teheneit (Maxime, Wanda, Selma, Arnika és Lynn), akiket fénykép alapján választhat ki a bérlő az interneten. Miután a fizetés megtörtént, a bérlő jogot szerez arra, hogy meglátogassa, dédelgesse, megfejje a választott tehenet, egy ideig ott élhet a hegyvidéki farmon, ahol megfigyelheti a sajtkészítés folyamatát, és kezdeményezés áron vásárolhat az állat tejéből készült termékekből.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló