Hogyan kapcsolódhat Morbius Pókemberhez és a Marvel Moziverzumhoz?



Meglepetésekkel teli előzetes érkezett a Sony új filmjéhez.Így kapcsolódik a Morbius a Pókember-filmekhez: Az előzetesben Michael Morbius (Jared Leto) New York utcáin sétál, ahol az egyik ház falára Pókember-plakátot függesztettek, és a „gyilkos” feliratot írták rá. Ebből az következhet, hogy a Morbius a Pókember: Idegenben után játszódik, amikor mindenki azt hiszi, hogy Pókember „hidegvérrel” megölte a „hős” Mysteriót.

Van azonban egy csavar, mert a plakáton nem a Tom Holland-féle, hanem Sam Raimi-féle, esetleg a 2018-ban, PlayStation 4-re megjelent kosztümdizájn szerepel, ráadásul a jellegzetes beállás sem a Marvel Moziverzumból ismert Pókember verzió.

Tom Holland Pókemberének és/vagy Tom Hardy Venomjának megjelenése: Ha a már ismert univerzumnál maradunk, akkor el kell mondani, hogy Morbius ugyanabban a városban él, mint Peter Parker, de ez még nem jelenti azt, hogy Tom Holland megjelenik a filmben.

Ennél nagyobb kérdés, hogy megvalósul-e a Venom-Morbius crossover? Erre jó esély van, hiszen a riporter Eddie Brock (Tom Hardy), ha nem is a cselekmény sűrűjében, de például a stáblista alatt megjelenhet, mint vendégszereplő, hiszen Eddie egy olyan biológiai eset, amihez nem hétköznapi szakértelemre van szükség, vagyis rászorulhat Michael Morbius tudományos segítségére.

Michael Keaton Keselyűje: Az első előzetes legnagyobb meglepetése az, hogy a végén megjelent Michael Keaton, aki valószínűleg ismét Keselyű lesz, ám ezt még nem erősítette meg a Sony vagy az alkotók.

A Marvel Moziverzum egyik gonoszának „hazatérése” azonban válasz lehet arra, hogy mi a stúdió terve Morbius-szal és a saját filmuniverzumukkal. Morbius és Adrian Tooomes útjai a kedvcsináló végén keresztezik egymást, és ugyanitt derül ki, hogy Toomes ismeri Michael Morbiust.

Morbius lehet a Sinister Six előfutára: A Marvel és a Sony kibékülése után bejelentették, hogy Pókember kap még egy saját filmet a Moziverzumban, illetve lesz egy cameoja egy másik alkotásban. Nem kizárt, hogy eközben a Sony titokban egy Sinister Six-filmen dolgozik.

Lehet, hogy a stúdió már most bemutatja a nézőknek a híres banda tagjait, akár szólófilmekben, akár Pókember-mozikban, hogy miután megvalósult a két stúdió megállapodása, belevágjanak a Sinister Six megvalósításába.

Ami biztos, hogy évek fognak eltelni, mire Tom Holland megkapja az első Moziverzumon kívüli Pókember-filmjét, ha ez egyáltalán megvalósul. Amennyiben igen, akkor biztos, hogy igazi közönségcsalogató lenne, ha rögtön a legnagyobb ellenségeivel kellene megküzdenie.

Lehet, hogy Keselyű lenne a Sinister Six Nick Furyja, vagyis ő rántaná össze egy csapatba a gonosztevőket. Nem ez lenne az első eset, hogy alvilági vezetőnek áll, ráadásul a börtönben volt ideje arra, hogy ne csak nagyravágyó terveken gondolkodjon, hanem azt is kitalálhatta, hogy hogyan állítsa maga mellé a szupergonoszokat, hogy azok segítsenek neki megvalósítani az álmait.

Korábban a Hazatérésben megismerhettünk két Sokkolót ( Logan Marshall-Green, Bokeem Woodbine), Phineas Masont, avagy Pléhsusztert (Michael Chernus) és a skorpiótetkós Mac Gargant (Michael Mando). Ők mind csatlakozhatnak Sinister Sixhez.

Sőt, egyes teóriák szerint Mysterio is csak megjátszotta a halálát, vagyis a Sonynak bőven van miből válogatnia, ha azt tervezi, hogy egy nap a Sinister Sixet fogja ráküldeni Pókemberre.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló